MojAndroid
(x) hirdetés

A neves tipster, Digital Chat Station nemrégiben kulcsfontosságú részleteket árult el egy közelgő csúcskategóriás készülékről, amelyről úgy vélik, hogy a Xiaomi 15 Ultra. A várakozások szerint a telefon a jövő év első negyedévében debütál, és valószínűleg a Xiaomi legfejlettebb telefonja lesz, építve a Xiaomi 14 Ultra örökségére.

A Xiaomi 15 Ultra legkiemelkedőbb jellemzője a fényképezési rendszere. A négykamerás beállítás három 50 MP-os szenzort és egy erőteljes 200 MP-os lencsét tartalmaz, amely várhatóan egy periszkópos teleobjektív lesz.

Ez a teleobjektív nemcsak a hagyományos zoom képességeket támogatja, hanem alacsony fényviszonyok között is használható teleobjektív és ultra-teleobjektív makró módokat is kínál, így a Xiaomi 15 Ultra kiemelkedő választás lesz a fényképészet iránt érdeklődő felhasználók számára. Míg ezeknek a 50 MP-os szenzoroknak a specifikációi még nem megerősítettek, a fő szenzor várhatóan egy nagy, valószínűleg 1 inch feletti szenzorral rendelkezik, fix rekesszel, folytatva a Xiaomi csúcsmodellekben használt nagy szenzorok trendjét.

Összehasonlításképpen, a Xiaomi 14 Ultra szintén négykamerás beállítással rendelkezik, amely tartalmaz egy 50 MP-os hátsó kamerát egy 1″-os Sony LYT-900 szenzorral, f/1.63 ~ f/4 változó rekesszel, Hyper OIS-sel, LED vakuval, és egy Leica Summilux lencsével.

A beállítást kiegészíti egy 50 MP-os, 122°-os Leica ultra-széles látószögű lencse f/1.8 rekesszel és 5 cm-es szuper makró képességgel. Ezenkívül tartalmaz egy 50 MP-os, 3.2x, 10 cm-es Leica teleobjektívet f/1.8 rekesszel, OIS-sel, valamint egy 50 MP-os, 5x, 30 cm-es Leica periszkópos teleobjektívet f/2.5 rekesszel, OIS-sel. Ezek a három lencse a Sony IMX858 szenzort használja.

Bár nem világos, hogy a Xiaomi 15 Ultra folytatja-e ezt a szenzort az ultra-széles lencséjéhez, a pletykák szerint a 200 MP-os teleobjektív a Samsung HP3 szenzorát használhatja, amely akár 10x optikai zoomot is biztosíthat. Az HP3 egy 200 MP-os mobil képérzékelő, 0.56 mikronos pixelekkel és tripla ISO képességgel, amelyet számos prémium versenytárs modellben használtak.

További kulcsfontosságú specifikációk

A kamerák mellett a Xiaomi 15 Ultra várhatóan csúcsminőségű teljesítményt nyújt a legújabb Snapdragon 8 Gen 4 chipsettel, amely akár 24 GB RAM-mal is párosulhat. Ezen kívül a készülék 6,200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, biztosítva ezzel az egész napos használatot, és a legújabb HyperOS 2.0 operációs rendszert fogja futtatni, amely az Android 15 alapjaira épül.

Esztétikai szempontból a szivárgások szerint a telefon 2K kijelzővel rendelkezik, amelynek mind a négy oldala mikrokonfigurációval van ellátva, és ultrahangos in-display ujjlenyomat-érzékelővel van felszerelve. A készülék három hátlappal is elérhető lesz: sima bőr, üvegszál vagy kerámia.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.27.

Ezeket már olvastad?

+