MojAndroid
(x) hirdetés

Az iPhone 16 Pro Max kamerarendszere a világon a negyedik legjobb lett, videós képességei terén pedig az első helyet sikerült megszereznie.

Az iPhone 16 sorozat megjelenését követően megkezdődött a különböző funkciók és komponensek tesztelése. Az egyik legfontosabb teszten, amelyet elvégezhettek, az iPhone 16 Pro Max kamerája kiváló eredményeket kapott.

A DxOMark hétfői tesztelése szerint az iPhone 16 Pro Max 157 pontot szerzett, ezzel globálisan a negyedik helyet foglalja el. Elmarad a Huawei Pura 70 Ultra (163 pont), a Google Pixel 9 Pro XL (158 pont) és a Honor Magic6 Pro (158 pont) mögött.

A globális negyedik helyezését az Ultra-Premium kategóriában is megismételte, amelybe a 800 dollárnál drágább készülékek tartoznak.

A kisebb kategóriák közül a videós teljesítmény terén 159 ponttal az első helyet szerezte meg. A tesztelők szerint “kivételes eredményeket produkált,” állandó expozícióval és színpontossággal különböző körülmények között, és a legjobb textúra-zaj arányt mutatta fel a tesztelt eszközök közül.

A szakemberek számára tervezett videós funkciók is lenyűgözőek voltak, beleértve a ProRes profilokat Log és HDR módban, valamint az új 4K120fps módot.

Az általános videóminőség mellett dicsérték a kép színmegjelenítését is, amely élénk és világos árnyalatok széles skáláját kínálta, és a testreszabható színopciók szintén kiemelkedőek voltak. Az átfogó szerkesztési lehetőségek, a rendkívül pontos képelőnézet és a zéró késleltetés szintén pozitív visszajelzéseket kaptak.

Az egyetlen “hátrány” a zoom funkcióval kapcsolatos, amely most a Tetraprism lencserendszert használja a nagyítás növelésére. A teszteredmények szerint a 2x és 5x nagyítás között voltak következetlenségek, és némi részletvesztést tapasztaltak.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a zoom különböző érzékelőket használ az egyes tartományokban: 2x-es nagyításnál a 48 MP-es Fusion kamera 12 MP-es kivágását alkalmazza, míg az 5x-es nagyításnál a Teleobjektív érzékelőt.

A DxOMark eredményei folytatják az Apple kamerarendszereinek magas pontszámait, amelyeket rendszeresen elérnek az új mobilkészülékek. 2023-ban az iPhone 15 Pro Max kamerarendszere a világ második legjobbja lett, 154 ponttal.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.25.

Ezeket már olvastad?

+