MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple legújabb generációs iPhone-jait nemrég mutatták be, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max modellekkel, amelyek a zászlóshajó A18 Pro chipkészletet kapták meg. Ez a márka legújabb és legfejlettebb mobil processzora. De hogyan állja meg a helyét a hamarosan megjelenő Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4-hez képest? Nézzük meg!

Ne feledd, hogy ez az összehasonlítás a Snapdragon 8 Gen 4-ről szóló pletykákon és jelentéseken alapul, mivel a processzor még nem jelent meg.

Az Apple iPhone 16 Pro modellek az A18 Pro chipkészlettel jelentek meg. Ez a processzor a TSMC 3 nm-es technológiájával készült, és egy 6 magos CPU-val rendelkezik (2 x 4,05 GHz + 4 x 2,2 GHz), továbbá egy 6 magos GPU-val és egy 16 magos Neural Engine-nel, amely másodpercenként 35 billió művelet végrehajtására képes. A 6 magos grafikus egység 1,45 GHz-es órajellel rendelkezik, és támogatja a hardveresen gyorsított Ray Tracinget.

Eközben a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 szintén a TSMC 3 nm-es technológiájára épül a pletykák szerint. Az A18 Pro-hoz hasonlóan két elsődleges maggal rendelkezik, ám ezek magasabb, 4,37 GHz-es órajelen futnak (korábban 4,09 GHz-et vártak), valamint hat hatékonysági maggal, amelyek 2,78 GHz-es órajellel dolgoznak. Ez a processzor várhatóan az Adreno 830 GPU-val párosul, amelynek órajele 1,25 GHz lehet, és támogatja a Ray Tracinget.

Benchmark: Hogyan teljesítenek egymáshoz képest?

Most, hogy tudjuk, mi van a két processzorban, nézzük meg, hogyan teljesítenek egymáshoz képest. A Snapdragon 8 Gen 4 nemrég jelent meg a GeekBench nevű népszerű benchmark platformon, ahol 2884 pontot ért el az egymagos tesztben, és 8840 pontot a többmagos tesztben. Fontos megjegyezni, hogy a tesztelt processzor a 4,09 GHz-es órajelen futott, és nem a végleges 4,37 GHz-en.

Ezzel szemben az Apple A18 Pro az egymagos teszten körülbelül 3500 pontot, a többmagos teszten pedig 8200 pontot ért el a GeekBenchen. Ez azt jelenti, hogy a Qualcomm egyre közelebb kerül az Apple-hez az egymagos teljesítmény terén.

Bár valószínű, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 nem fogja felülmúlni az A18 Pro-t egymagos teljesítményben, de közelebb állhat hozzá, mint az előző generáció. A Qualcomm várhatóan jövő hónapban mutatja be a zászlóshajó chipkészletét, ezért érdemes figyelni a további fejleményeket.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.18.

Ezeket már olvastad?

+