MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi már 2019-ben szabadalmaztatott egy háromszoros hajtású dizájnt, de azóta már tudjuk, hogy egy ilyen különleges megoldás a valóságban nem működne. Egy másik szabadalom egy sokkal ésszerűbb tervezést mutatott be, de ennek megvalósításához olyan szegmensekre volt szükség, amelyek mindkét irányba hajlíthatók, ami nehézségeket okozhat. Egy hónapja hallottunk pletykákat arról, hogy a Xiaomi bemutathat egy háromszoros hajtású telefont (vagy legalábbis egy prototípusát) a 2025. februári MWC-n, most pedig a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdon Hivatal által közzétett szabadalom alapján megjelent, hogy ez az eszköz hogyan nézhet ki.

A szabadalmat még 2022 decemberében adták ki, de azóta titokban tartották. Az előző dizájnnal ellentétben ez sokkal ésszerűbb, és alapjaiban a Huawei Mate XT Ultimate tervét követi – egyetlen kijelző van, amely teljesen kihajtható, vagy úgy hajtható össze, hogy csak egyharmada látható.

A kameramodul jóval kisebb, mint amit a Mate XT-nél látunk, de ez lehet, hogy csak a szabadalom optimista részlete. A háromszoros hajtású készülékeknél az egyes szegmenseknek elég vékonyaknak kell lenniük, hogy a hajtogatott vastagság elfogadható legyen, ami miatt a kameramodulok egy vaskosabb szigetbe kerülnek.

A legutóbbi augusztusi pletykák szerint a Xiaomi tri-foldable telefonja a Xiaomi Mix sorozat része lesz. Az még nem világos, hogy ez a telefon az új Mix Fold lesz-e, vagy egy teljesen különálló széria.

Bár a Huawei már elsőként lépett a piacra a hajlítható telefonok terén, több vállalat is dolgozik tri-fold dizájnokon. Természetesen Xiaomi is, de Samsung szintén. 2022-ben a Samsung bemutatta a Flex G koncepciót, amely kétszer befelé hajlik (egy „G” formát kialakítva). Ha még tovább megyünk vissza az időben, 2020-ban a Samsung Display blogja megosztott néhány gondolatot a tri-fold (és rollable) dizájnokkal kapcsolatban. Ez csupán egy évvel az eredeti Galaxy Fold megjelenése után történt.

Szintén 2020-ban teszteltünk egy TCL tri-fold kijelző koncepciót. Egy évvel később egy Microsoft szabadalom mutatott be egy tri-fold Surface telefont (bár elég valószínű, hogy a Surface vonal mára kifulladt). További versenyzők is akadnak: idén láthattunk tri-fold koncepciókat az Oppo-tól és a Tecno-tól. Úgy tűnik, hogy 2025 a tri-foldable eszközök „kambriumi robbanását” hozhatja.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.09.18.

Ezeket már olvastad?

+