MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android híres a robusztus értesítési rendszeréről, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy reagáljanak az értesítésekre anélkül, hogy meg kellene nyitniuk az alkalmazásokat. Azonban ennek a rendszernek egyik fő problémája az értesítések szinkronizálásának hiánya több eszköz között. Ha egy értesítést eltávolítunk az egyik telefonon, az továbbra is megjelenhet a másikon, ami frusztráló lehet azoknak a felhasználóknak, akik több ilyen eszközt használnak – erről számol be az AndroidPolice.

A jó hír az, hogy a Google dolgozik a probléma megoldásán. Az Android 15 QPR1 Beta 2-ben felfedeztek egy “sync across devices” nevű funkciót, amely az értesítések szinkronizálását hozhatja az eszközök között. Ezt a funkciót az Android szakértője, Mishaal Rahman fedezte fel, aki jelentésében arra utalt, hogy ez a funkció a jövőbeli Android-frissítések része lehet.

Érdekes módon a Google valószínűleg nem fogja ezt a funkciót kizárólag a Pixel készülékekre korlátozni, hanem a funkció minden Android-eszközön elérhető lesz a Google Play Services-en keresztül. Jelenleg azonban nincs pontos dátum arra vonatkozóan, hogy mikor indítják el hivatalosan ezt a funkciót.

Amíg a Google be nem vezeti ezt a funkciót, a felhasználók harmadik féltől származó alkalmazásokat, például a KDE Connectet vagy a Pushbulletet használhatják, amelyek legalább részleges megoldást nyújtanak az értesítések szinkronizálására. Az Android azonban lemaradásban van az Apple-höz képest a több eszköz közötti integráció terén, a Google viszont igyekszik leküzdeni ezt a hiányosságot, és javítja az eszközök közötti kapcsolódást, például olyan funkciókkal, mint az azonnali hotspot vagy a videohívások közötti váltás a Google Meetben.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.09.17.

Ezeket már olvastad?

+