MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple várhatóan jövőre mutatja be a 2 nm-es chipeket, éppen időben az iPhone 17 sorozathoz. A legfrissebb jelentések szerint ezeket a chipeket a tajvani TSMC gyárthatja, ám a chipgyártó jelenleg termelési problémákkal küzd.

A cupertinói vállalat lefoglalta a TSMC teljes 2 nm-es gyártókapacitását, de az új gyártási technológia alacsony hozamai miatt a 2 nm-es SoC-k csak az iPhone 17 Pro és iPhone 17 Pro Max modellekben debütálnak majd.

Tajvani jelentések szerint a chipgyártó bemutatta az új 2 nm-es terméket, de még mindig más beszállítók segítségére van szüksége ahhoz, hogy a chipet okostelefonokba történő telepítésre készen csomagolják. A partnereknek biztosítaniuk kell az anyagokat, a berendezéseket, a szilícium intelligenciát (IP), valamint az elektronikai tervezés automatizálását (EDA), amely fokozatosan egyfajta “csapatverseny” versenyhelyzetté alakult – közölte a Chou News Agency.

A 2 nm-es gyártósor már telepítve van a Baoshan üzemben, és a tervezettnél három hónappal korábban, 2024 harmadik negyedévében kezdi meg a próbagyártást.

A várakozások szerint a TSMC az N2 eljárást az Apple és az Nvidia számára fogja biztosítani, ami segít a vállalatnak előnyben maradni a Samsunggal és az Intellel szemben a chipgyártási piacon.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.17.

Ezeket már olvastad?

+