MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Electronics Magyarország, a világ legnagyobb okostelefon- és fogyasztói elektronikai gyártójának hazai képviselője, stratégiai partnerségre lépett a Doktor24-gyel, Magyarország egyik vezető egészségügyi szolgáltatójával. A partnerséget kedd délután jelentették be az AI Summit 2024 konferencián, amelyet az Indamedia szervezett. A kezdeményezés részeként bizonyos Samsung okostelefonok mellé 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár.

A két cég közös sajtóközleménye szerint az együttműködés célja a magyarok egészségének és jólétének javítása digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációjával, különösen a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére fókuszálva. Ez az anyagcserezavar a magyar felnőtt lakosság mintegy harmadát érinti, és gyakran elhízással, magas vérnyomással, valamint krónikus gyulladással jár, növelve a cukorbetegség, szív- és érrendszeri, illetve daganatos betegségek kockázatát.

A sajtóközleményben kiemelték, hogy az együttműködés egy új megközelítést képvisel az egészségügy és a technológia integrációjában, és célja, hogy hozzájáruljon a lakosság jóllétének javításához. Az ügyfelek a Samsung Health alkalmazásban megjelenő adatok mellett laborvizsgálati eredményeket is kapnak, amelyeket szakemberek értelmeznek, és javaslatokat tesznek az egészséges életmódra.

A 70 ezer forintos egészségügyi utalvány a 2024. szeptember 26. és december 31. között vásárolt Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6 és Galaxy S24 készülékekhez jár, és a Doktor24 által kínált egészségügyi csomagra váltható be, amely tartalmaz laborvizsgálatokat, dietetikai konzultációt és személyre szabott orvosi szolgáltatásokat.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország alelnöke szerint az együttműködés mérföldkő a technológia és az egészségügy integrációjában Közép-Kelet-Európában. Kóka János, a Doktor24 alapítója pedig kiemelte, hogy a metabolikus szindróma megelőzhető és visszafordítható, de ehhez digitális és orvosi támogatás szükséges, amelyet a Samsunggal való együttműködés révén nyújtanak.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.16.

Ezeket már olvastad?

+