MojAndroid
(x) hirdetés

Az iFixit a Pixel 9 Pro Foldot a “legizgalmasabb hajlítható eszköznek” nevezte, amit valaha láttak. 

A Pixel 9 Pro Fold a Google második belépője a növekvő számú hajlítható eszközök piacára. Míg minden hajlítható telefon rendelkezik saját előnyeivel, a hírek szerint a Pixel 9 Pro Fold egyedülálló előnnyel rendelkezik versenytársaival szemben — javíthatóságával.

Az iFixit csapata szétszerelte a Google legújabb hajlítható készülékét, hogy felmérje annak javíthatóságát. A videó és a hozzá tartozó blogbejegyzés szerint a csapat rendkívül elégedett volt a vállalat legújabb termékével, olyannyira, hogy a készüléket a “legizgalmasabb hajlítható telefonként” említették, amit valaha az iFixit szétszerelő asztalán láttak.

Az iFixit szakértője, Shahram Mokhtari, a Pixel 9 Pro Fold lenyűgöző modularitásáról beszélt a szétszerelés során. Mokhtari szerint a belső elrendezés intuitív, és a 3IP csavarok használata annyira egyszerűvé teszi a szétszerelést, hogy egy laikus is könnyen elvégezheti. Kiemelte, hogy a nagy mechanikai igénybevételnek kitett alkatrészek, mint például az USB-C port, könnyen eltávolíthatók. Az USB-C port külön van a logikai laptól, így a cseréje olcsóbb és egyszerűbb. Ugyanez igaz a SIM-kártya tálcára is.

Ezen felül a hátlap és a külső kijelző eltávolítása is könnyű volt. A csapat mindössze egy feszítő eszközt használt ezek eltávolításához.

Azonban volt egy probléma, ami miatt a hajlítható eszköz nem kapott teljes elismerést. Mokhtari megjegyzi, hogy az akkumulátor eltávolító fülek szinte használhatatlanok. Ezek a fülek sem hő alkalmazásával, sem anélkül nem működnek megfelelően, törékenyek és hajlamosak eltörni. Előfordulhat, hogy egy második kézre is szükség van ahhoz, hogy a készüléket stabilan tartsák, miközben az ember próbálja levágni az ragasztót. Az is nehézséget okozott, hogy az eszköz belső kijelzőjét károsodás nélkül eltávolítsák. Érdekes megfigyelés volt, hogy a telefon belsejének több mint felét két lítium-polimer akkumulátor foglalja el. A videóban jól látszik, mekkora helyet foglalnak el ezek az akkumulátorcellák.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.16.

Ezeket már olvastad?

+