MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei a héten mutatta be a világ első háromba hajtható okostelefonját, a Mate XT Ultimate-et. Három részre hajtható, ami még így is csak egy hajszállal vastagabb, mint a Galaxy Z Fold6.

Az alábbi, a Redditen ma megosztott kép ezer szónál is többet mond.

Papíron a helyzet a következő: a Mate XT 12,8 mm vastag, míg a Fold6 12,1 mm, így – papíron – a Samsung nyeri ezt a csatát.

De nézzük csak meg a fenti képet. A 0,7 mm emberi szemmel szinte észrevehetetlen különbség, és ott van még az a tény, hogy a Huawei telefonja háromfelé hajtogatható. A képernyője 10,2, szemben a Fold6 összecsukható kijelzőjével, ami 7,6”. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani.

A Samsung rajongók ragaszkodnak majd ahhoz, hogy a koreai vállalat sokkal szorgalmasabban ügyel a robusztusságra és a tartósságra, amikor az összecsukható készülékekről van szó, és ezért úgy tűnik, hogy az utolsó innovációjuk valójában az eredeti Galaxy Fold volt 2019-ből. A Samsung ennyi időt töltött azzal, hogy az apró részleteket tökéletesítse összecsukható készülékeivel kapcsolatban.

A másik tábor arra hívja fel a figyelmet, hogy a Samsung Fold modellek évek óta ugyanazt a dizájnt követik, és évente csak apró fejlesztések történnek. Szerintük ezek a fejlesztések valójában a Samsung által saját magának okozott problémák lassú javítását célozzák. Ezzel szemben a kínai okostelefon-gyártók – mint most a Huawei a Mate XT-vel és a Honor a Magic V3-mal – voltak az igazi innovátorok az utóbbi időszakban.​

Szerintünk mindenkinek igaza van.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.15.

Ezeket már olvastad?

+