MojAndroid
(x) hirdetés

A Honor nemrég a berlini IFA 2024 kiállításon bemutatta a legújabb, hajlítható kijelzős okostelefonjának, a Honor Magic V3 globális verzióját. Elődjétől fejlettebb hardverben különbözik, a kialakítása már IPX8 vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik, az akkumulátor kapacitása pedig 150 mAh-val nagyobb, és már támogatja a vezeték nélküli töltést is.

Mindezt a vékony kialakítás megtartásával, amely még karcsúbb, mint a Magic V2 modellnél. Az újdonság nyitott állapotban mindössze 4,35 mm vastag, zárt állapotban pedig csupán 9,2 mm, így kézben tartva olyan érzést kelt, mintha egy normál okostelefon lenne. Ehhez hozzájárul a 74 mm-es szélesség is. A fő versenytárs, a Samsung Galaxy Z Fold6 68 mm szélességgel szemből láthatóan keskenyebb, de sokkal vastagabb. A zárt Honor Magic V3 így kényelmesebb használatot biztosít, és első ránézésre is normál telefonnak tűnik.

A Honor Magic V3 összecsukható kialakítása ellenére is elég strapabíró. Nemcsak vízálló (IPX8), hanem a készülékház anyaga speciális szálat is tartalmaz, amely a gyártó szerint más zászlóshajó okostelefonokhoz képest akár 40-szeresére növeli az ütésállóságot.

Fejlettebb zsanérok, strapabíró anyagok

A készülék emellett a szabadalmaztatott Honor Super Steel acélzsanérral van felszerelve, amely 500 ezer összecsukási ciklust bír ki, és SGS tanúsítványt szerzett az ellenállóságáról. A belső kijelző Super Armored, míg a külső képernyőn található Honor Anti-scratch NanoCrystal Shield nanokristály védőréteg biztosítja, hogy a Magic V3 ellenálljon a mindennapi és a megterhelőbb használatnak is. Az elülső kijelzőn gyárilag felhelyezett védőfólia található, a hátlap pedig matt felületű, amely kiválóan ellenáll az ujjlenyomatoknak és a szennyeződéseknek.

Hihetetlen, hogy a technológia az elmúlt években mennyit fejlődött, hiszen ma már lehetséges olyan eszközt gyártani hajlítható zsanérral, amely már nem úgy néz ki, mint egy tégla, hanem mint egy standard okostelefon 6,4 hüvelykes kijelzővel. Kinyitva egy majdnem 8 hüvelykes átmérőjű kis táblagép áll rendelkezésre, amelyet nagyobb produktivitásra használhatunk, különösen, ha hozzászokunk az érintőceruza használatához.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Android Portál (@androidportal.hu)

A csomagban csak a szükséges dokumentumokat találhatjuk, egy mindkét végén USB-C csatlakozós töltőkábelt (amit dicsérünk), és egy két részből álló okos tokot rejtett el, amely megvédi a telefon oldalait és hátlapját. A tok kissé kiegyenlíti a kamerák körüli 8-szögletű gyűrű kiemelkedését is. A tok része egy fém állvány, amely diszkréten rejtőzik a kamera modul körül. Hasznos lehet például videók nézése közben.

Az újdonságot néhány napig használtam, és nagyon gyorsan hozzászoktam. Egy kis gyakorlást igényel a készülék kinyitása, nem könnyű, a zsanér szorosan tart, és jobb, ha nem próbálod meg egy kézzel kinyitni a telefont. Kicsúszhat a kezéből, biztonságosabb mindkét kezed használni.

MagicOS 8.0 AI funkciókkal

A Magic V3 használata kényelmes, különösen, ha zárva van. A telefon szélesebb mint a Galaxy Z Fold 6 összehajtva, és vékonyabb profillal együtt ez megteszi a hatását. A Honor újdonsága már megkapta az említett IPX8 tanúsítványt, és nem hiányzik belőle a vezeték nélküli töltés, beleértve a fordított töltést is, a MagicOS 8.0 rendszer pedig AI funkciókat is hoz, így a hajlítható Samsung néhány előnye már elveszett. A Magic V3 egyértelműen nyer a Galaxy Z Fold felett nemcsak a karcsú testével és a kényelmesebb külső kijelzőjével, hanem a töltési sebességével is. A vezetékes töltés 66 W technológiát támogat, a vezeték nélküli pedig 50 W sebességet kínál. A Samsung évek óta makacsul ragaszkodik a 25 W-os töltéshez, ami ma már igazán kevés. Amiben a Samsung jelenleg nyer a Honorral szemben, az az operációs rendszer frissítéseinek hossza. Míg a prémium Galaxy készülékek 7 éves szoftvertámogatást élvezhetnek, a Magic V3-hoz öt év támogatást ígértek. Ez mindenképpen előrelépés, de itt a Samsung kap egy pontot.

AI funkciók a fényképezésnél

A mesterséges intelligencia mozgatja a világot, és a mobil eszközök rendszerének részévé válik, ahol a magasabb produktivitást szolgálja, idegen nyelvű kommunikációt segít és fotókat javít. Ez a Honor Magic V3 esetében sincs másként. A gyártó beépítette a Magic 8.0 felületbe például az AI Motion Sensing funkciót gyors felvételekhez, és az AI Portrait Engine funkciót, amely javítja a portrékat.

Hasznos funkció az AI Radír, amely eltávolítja a zavaró objektumokat a képekről, így például ha egy tengerparton készült képen olyan idegen emberek is láthatók, akiket nem szeretnél ott látni, a Radír eltünteti őket, vagy nem.

Az AI Radír intelligens algoritmust használ a törölt objektum környezetének elemzésére, és azt a fotó többi részéhez illeszkedő tartalommal helyettesíti. Általában az objektum eltávolítása természetesnek tűnik, de kísérletezés közben néha előfordult, hogy az AI egy tárgyat egy másikkal helyettesített.

Kiváló kamerák

Fotózáskor értékelni fogod a különböző gyújtótávolságú objektívek széles választékát. A két 50 MP-es kamera (fő és periszkópos teleobjektív) optikai képstabilizálással is rendelkezik, így a jelentősen közelített felvételek (akár 3,5x optikai és 100x digitális zoom) is élesebbek lesznek, és a gyenge fényviszonyok között készült fényképek is világosabbak.

A 40 MP-es ultraszéles látószögű kamera, amely makró felvételek készítésére is használható, 112°-os látószöggel rendelkezik, míg a konkurencia 123°-os látószöget kínál, így több objektum fér el a képen. A Kamera alkalmazásban megtalálható az AI Harcourt Portrait portré mód is, amely professzionális eredményt nyújt, és a Honor 200 sorozatban debütált. A Magic V3 teljesítménye több évre elegendő lesz.

Ezt a jól ismert Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet biztosítja, amelyet 12 GB RAM és 512 GB tárhely egészít ki. Bár a memóriát nem lehet bővíteni memóriakártyákkal, a legtöbb átlagos felhasználónak ez elegendő lesz. A tesztelés során nem találkoztam jelentős felmelegedéssel. A gyártó egy úttörő titán gőzkamrát használt, amely nagyon jól vezeti el a hőt.

Újdonságok a MagicOS 8.0-ban

Az Android 14 operációs rendszer felett fut a MagicOS 8.0.1 felület több praktikus funkcióval. Ezek egyike a Magic Portal. A fájlok (képek, szövegek vagy webes hivatkozások) mentése és megosztása képernyőhúzással egyszerű és gyors. A Magic V3 támogatja a képek karikázásával történő keresést is, amely hozzáférést biztosít a Google kereséshez és más alkalmazásokhoz.

A belső képernyő támogatja a multitaskingot, vagyis két alkalmazás egyidejű futtatását, plusz több lebegő ablak hozzáadását is más alkalmazásokkal, így egyszerre tudsz váltani különböző szoftverek között igény szerint. Az alkalmazás felső részén található kis vonalra koppintva előhívhatod a megjelenítési opciókat, így gyorsan változtathatod a méretet és az orientációt. Hasznos funkció a Személyes fordítás (Face to Face translation). Ez segít az idegen nyelvű beszélgetések során (a magyar nyelv nem támogatott).

A 90°-ban meghajtott kialakításnak köszönhetően a nagy kijelzőn írhatod vagy hanggal diktálhatod a szövegedet, a másik fél pedig a saját nyelvére fordított mondatokat látja a külső képernyőn. Vagy ha szemben álltok egymással, használhatjátok a nagy kijelzőt úgy, hogy te a saját szövegedet látod magad felé fordítva, a másik fél pedig a fordítást a képernyő másik oldalán, 180°-kal elforgatva, szintén maguk felé nézve. A Honor Notes alkalmazást például előadásokon vagy konferenciákon használhatod. Támogatja a hang szöveggé alakítását, felismeri több személy hangját, és több nyelvre is fordít. A magyar nyelv itt sem érhető el egyelőre.

A Honor Magic V3 nem mindenkinek való

Néhány napos használat után elmondhatom, hogy a Honor Magic V3 ismét egy lépéssel előrébb jár elődjénél. Számos fejlesztést hoz, beleértve a vízállóságot, a vezeték nélküli töltést és az új AI funkciókat. Nem a hétköznapi felhasználóknak szól, de aki megvásárolja ezt a modellt a nagy hajlítható kijelző miatt, elégedett lesz. A

A Honor Magic V3 október 1-től lesz megvásárolható 799 990 Ft-os áron, előrendelési vagy elővételi lehetőség nélkül. Itthon fekete és zöld színben lesz elérhető, a csomagban pedig egy tok és egy kábel található.

A telefont a Honor Magyarországtól kaptuk meg, köszönjük!

 

(x) hirdetés
2024.09.12.

Ezeket már olvastad?

+