MojAndroid
(x) hirdetés

Az iPhone 16 még meg sem jelent, de az Oppo már azon dolgozik, hogy lemásolja egyik új hasznos funkcióját: a hírek szerint az Oppo Find X8 sorozat is megkapja a Capture gombot, akárcsak az iPhone 16 modellek és a Sony készülékek. Az Oppo valószínűleg Quick Button néven fogja említeni ezt a funkciót, és a gomb elhelyezkedése alapján világos, hogy elsősorban a kamera használatának megkönnyítésére szolgál.

Egy szivárgott dián leírtak alapján, gépi fordítás szerint a gombot nemcsak kamerázásra, hanem játékokban is lehet majd használni. Kamerázás közben az ujj csúsztatásával lehet nagyítani, ami arra utal, hogy ez kapacitív gomb lesz, nem pedig hagyományos nyomógomb, és rezgőmotorhoz kapcsolódik majd (ami lehet a telefon alapértelmezett motorja vagy külön erre a célra kialakított).

A csúsztatásos funkció a galéria alkalmazásokban is működni fog, lehetővé téve a fotók nagyítását vagy kicsinyítését. A gomb enyhe nyomásával valószínűleg a fókuszt lehet rögzíteni, míg erősebb nyomással képet lehet készíteni. Alapértelmezés szerint egy nyomással fotózhatsz, hosszú nyomással pedig videót rögzíthetsz, de remélhetőleg további testreszabási lehetőségek is elérhetők lesznek.

(via)

(x) hirdetés
2024.08.29.

Ezeket már olvastad?

+