MojAndroid
(x) hirdetés

Az összehajtható telefonok az elmúlt öt évben gyors ütemben fejlődtek, és néhány gyártó már nagyobb formátumú eszközökkel, például laptopokkal is kísérletezik, míg mások, mint például az Apple, még mindig nem jelentek meg ilyen eszközzel. Számos pletyka kering arról, hogy a cupertinói cég legalább két összehajtható eszközt fejleszt, beleértve egy iPad/MacBook hibridet is, és most a neves elemző, Ming-Chi Kuo állítása szerint a várt Apple összehajtható eszköz ismét késik.

Kuo szerint az Apple az első összehajtható eszközének gyártási ütemtervét a 2026 elejéről 2027 végére, vagy akár 2028-ra tolta el. A szóban forgó eszköz várhatóan egy összehajtható MacBook lesz, és nem egy iPad, ahogyan azt korábban spekulálták, és az Apple állítólag egy 18,8 hüvelykes képernyőméretben gondolkodik.

A késés oka a kijelzővel és a mechanikai alkatrészekkel kapcsolatos “technikai kihívásokban” rejlik. Az Apple állítólag lemondott a korábban tervezett 20,25 hüvelykes eszközről. Korábbi jelentések szerint az LG lesz az egyetlen beszállítója az összehajtható paneleknek, és az első becslések szerint a panel költsége 600-650 dollár körül mozog, míg a zsanér 200-250 dollárba kerülhet.

Ezek a magas alkatrészárak várhatóan megemelik az eszköz végső árát, ami körülbelül 3500 dollár körül alakulhat.

(via)

(x) hirdetés
2024.08.22.

Ezeket már olvastad?

+