MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung nemrég dobta piacra a Galaxy Ringet, amely az első lépése a vállalatnak az okosgyűrűk piacán. Sajnos úgy tűnik, hogy ha a hordható eszköz meghibásodik vagy az akkumulátor tönkremegy, akkor gyakorlatilag a szemétbe kerül.

Az iFixit szétszedte a Galaxy Ringet, és kijelentette, hogy az eszköz „javíthatatlan”. A weboldal megjegyezte, hogy hasonlóan az Oura Ring sorozathoz, a Galaxy Ring akkumulátorához sem lehet hozzáférni anélkül, hogy tönkretennénk az eszközt. Nézd meg az akkumulátorról, a töltőtekercsről és a nyomócsatlakozóról készült képet, amely a szétszerelés után készült.

A modern elektronikai eszközökhöz képest ez egy meglehetősen egyszerű eszköz. Az egyszerűséggel önmagában nincs semmi probléma, de azzal igen, ha valami nem javítható. Csakúgy, mint a Galaxy Buds 3, a Galaxy Ring is egy eldobható technológiai kiegészítő, amelyet nem úgy terveztek, hogy több mint két évig tartson

– magyarázta az iFixit.

Az elmúlt hetekben nem csak a Samsung dobott piacra nem javítható technológiai termékeket. A Google a héten megerősítette az Android Authority számára, hogy a Pixel Watch 3 sem javítható. Ha bármi probléma adódik az eszközzel, cserét kínálnak a javítás helyett.

Bárhogy is legyen, reméljük, hogy az Európai Unió javítási joggal kapcsolatos jogszabályai arra kényszerítik a technológiai vállalatokat, hogy javítható eszközöket kínáljanak. Végül is nagy pazarlás lenne, ha fülhallgatókat, okosórákat és okosgyűrűket egyszerűen a kukába dobnánk csak azért, mert az akkumulátor tönkrement. Még akkor is, ha a Samsung újrahasznosítaná a meghibásodott gyűrűk alkatrészeit, ez akkor is csalódást keltő lenne a javíthatóság szempontjából.

(via)

(x) hirdetés
2024.08.22.

Ezeket már olvastad?

+