MojAndroid
(x) hirdetés

A Pixel 9 Pro mindössze a Google második próbálkozása egy Pixel hajlítható telefon megalkotására, de máris számos kulcsfontosságú tulajdonságban felülmúlja a Samsung már a hatodik generációjánál tartó Fold készülékét.

A Pixel 9 Pro Fold hardveresen összességében jobb, mint a Galaxy Z Fold6, ami azt mutatja, hogy a koreai cég talán kissé elbizakodottá vált a globális verseny hiánya miatt. Nos, itt van egy kiváló versenytárs, amely tizenhét országban jelenik meg világszerte.

Jobb képarányok

A felhasználók fő problémája a Samsung Galaxy Z Fold sorozattal kapcsolatban a kijelzők képaránya – különösen a fedlapi kijelző esetében. A Samsung mostanában javított ezen egy kicsit, de a tény az, hogy a Galaxy Z Fold6 fedlapi kijelzője túl keskeny a modern okostelefonokhoz képest.

Ezzel szemben a Google Pixel 9 Pro Fold 6,3 hüvelykes fedlapi kijelzővel rendelkezik, amely szabványos 20:9 képarányú. Ráadásul ez egy 1080p-s panel, míg a Z Fold6 csak 968p-t tud felmutatni.

A Pixel 9 Pro Fold hajtogatható kijelzője nagyobb (207,4 cm² vs 185,2 cm²), magasabb felbontású, és közel 1:1 arányú, ami sokkal kényelmesebb a multitaskinghoz. És a könyvszerű hajtogatható telefonokat általában éppen a multitasking miatt vásárolják.

Vékonyabb, bár nehezebb

A Google lenyűgöző szintre vékonyította le a Pixel 9 Pro Foldot. Összehajtva mindössze 10,5 mm vastag, ami nagyon közel áll egy normál telefon vastagságához, és jelentősen vékonyabb, mint a Galaxy Z Fold6 (12,1 mm) és a OnePlus Open (11,7 mm). Kinyitva a Pixel mindössze 5,1 mm vastag – alig vastagabb, mint a saját USB-C portja.

A Galaxy Z Fold6 javára írható, hogy 18 grammal könnyebb, ami nem elhanyagolható különbség. Ugyanakkor egy könyvszerű hajtogatható eszköznél inkább elfogadható a nagyobb súly, míg a mindennapi használat során a vékonyság az, amit jobban észreveszünk. A Google Pixel 9 Pro Fold vízálló is, bár egyik telefont sem ajánlott úszáshoz használni.

Több RAM és jobb kamerák

A Galaxy Z Fold6-ban egy 4nm-es Snapdragon 8 Gen 3 processzor található, amely valószínűleg teljesítményben felülmúlja az új Tensor G4-et. Ezt a két processzor órajelének összehasonlítása is alátámasztja, bár ezt biztosan csak a Tensor teljes körű tesztelése után lehet majd megmondani.

Viszont a Pixel 9 Pro Fold 16 GB RAM-mal érkezik, ami előrelépés a Galaxy Z Fold6 12 GB-jához képest. A több RAM több alkalmazás párhuzamos futtatását és általános gyorsabb reakcióidőt jelent.

Az összehajtható telefonok nehézséget okoznak a legfejlettebb kamera hardver beépítésében, amit ezek a prémium összehajtható telefonok is bizonyítanak. Mégis, legalábbis papíron, a Pixel összehajtható telefon ebben is előnyt mutat. A Galaxy Z Fold6 főkamerája nagyobb szenzorral és kissé szélesebb lencsével rendelkezik, azonban a Pixel 9 Pro Fold majdnem kétszeres távolságot ér el a zoom kamerájával (112mm vs 66mm), és az ultraszéles látószögű kameráján autofókusszal is rendelkezik.

Nagyobb akkumulátor, de jobb az üzemidő?

A Google Pixel 9 Pro Fold egy kicsit nagyobb (~6%-kal nagyobb) 4,650mAh-s akkumulátort tartalmaz, bár a töltési sebességek mindkét eszköznél inkább csalódást keltők. Az akkumulátor tényleges üzemideje még tesztelésre vár, így ez inkább egy feltételes előny, mint biztos.

A Samsung Galaxy Z Fold6 továbbra is a mainstream választás

Az a tény, hogy a Google Pixel 9 Pro Fold összességében jobb hardveres csomagot kínál, valószínűleg nem fogja különösebben aggasztani a Galaxy Z Fold6-ot. A Galaxy Z Fold6 valószínűleg messze felül fogja múlni az eladásokban a Pixel 9 Pro Foldot, és nem csak azért, mert szélesebb körben elérhető. A Samsung összehajtható telefonja kifinomultabb multitasking élményt nyújt, támogatja az S Pen-t, és rendelkezik bizonyos fokú porvédelemmel is. Ráadásul valószínűleg jobb ajánlatot találhatsz a Galaxy Z Fold6-ra, ha nem közvetlenül a Samsung weboldalán vásárolod meg.

Az azonban meglehetősen elgondolkodtató, hogy egy olyan vállalat, amely alig ismert a csúcstechnológiás hardverekről, felülmúlta azt a céget, amely globálisan az első helyre került lenyűgöző hardverei révén. Igaz, a Samsung egyre inkább a szoftveroldalra és az ökoszisztéma építésére összpontosít, ami dicséretes, de nem szabad elfelejtenie, mi tette domináns erővé az okostelefon-piacon. Különösen egy olyan piaci résben, amely még viszonylag új, és ahol egyértelműen nagy növekedési lehetőségek rejlenek.

A Google legújabb Fold készülékének megjelenésével, és a többi versenytárs összecsukható telefonjainak piacra kerülésével a Samsung egyre inkább kiszorul abból a piaci résből, amelynek megteremtésén olyan keményen dolgozott.

(via)

(x) hirdetés
2024.08.15.

Ezeket már olvastad?

+