MojAndroid
(x) hirdetés

A Google tegnapi eseményén bemutatta a várva várt újdonságokat.

Az előzetesen bejelentett információk alapján három telefont mutattak be: a Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL modelleket. A telefonok a Google okostelefonjaira jellemző dizájnnal érkeztek, tehát egy hosszúkás kameramodullal a hátlapon, amely kiemelkedik a készülék szerkezetéből. Mindhárom modellt a Google saját fejlesztésű Tensor G4 lapkakészlete hajtja, amelynek része a Titan M2 biztonsági chip is.

Mindhárom modell ugyanazt a fő- és ultraszéles látószögű kamerát, töltési sebességet, valamint vezeték nélküli (és fordított) töltési lehetőséget kínálja. Az összes modell IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, így ellenáll a poros környezetnek és akár 1,5 méteres mélységig történő vízbe merítésnek is 30 percig. Az elő- és hátlapon a Google Gorilla Glass Victus 2 védőüveget használt.

A három telefon specifikációi között megtalálható a navigációs műholdak széles körű támogatása, az OLED kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, a sztereó hangszórók, az USB-C 3.2, a Wi-Fi 7 és az elektronikus SIM-kártya (eSIM) támogatása is.

Az új készülékeken jelenleg az Android 14 operációs rendszer fut, amelyre hét évig ígértek frissítéseket és biztonsági javításokat. Az új Android 15 frissítés formájában érkezik majd a hivatalos kiadás idején. Általában az új Pixel készülékeket ősszel mutatták be az új Android verzióval együtt, de idén a Google ezeket az eseményeket külön kezeli.

A rendszer része a Gemini mesterséges intelligencia, és az új készülékek tulajdonosai egy évre ingyenesen megkapják a Google One AI Premium előfizetést, amely még fejlettebb AI funkciókat kínál.

A Pixel 9, a Pixel 9 Pro és a Pixel 9 Pro XL már előrendelhető 379 990 Ft, 464 990 Ft és 509 990 Ft áron. A Pixel 9 és a Pixel 9 Pro XL már augusztus 22-én megjelenik a Yettel, az Alza és az eMag kínálatában, míg a Pixel 9 Pro szeptemberben lesz elérhető. Minden telefonhoz hét évig biztosítanak frissítéseket, és a Google ajándékot is ad melléjük: három hónap YouTube Premium, hat hónap Fitbit Premium, valamint a Google One AI Premium előfizetés jár a készülékekhez.

 

(x) hirdetés
2024.08.14.

Ezeket már olvastad?

+