MojAndroid
(x) hirdetés

A Google hamarosan bevezetheti a drag-and-drop funkciót a Chrome for Android böngészőben. Ez a funkció már jelen van az asztali változatban, és minden bizonnyal időt takarít meg az átlagfelhasználónak. Ennek fényében az Androidra történő bevezetése logikus következő lépés, amely segíthet javítani a böngészési élményt és a termelékenységet a platformon.

Az MSPoweruser szerint ez a funkció a Chrome for Android Dev-csatornájában (129-es verzió) debütál majd. Amint elindul, a böngészőn belül, valamint a böngészőből más alkalmazásokba is lehet majd fájlokat áthelyezni egyik helyről a másikra. A magazin kiszúrta a “Enable DragDropFiles for M129” commitot a Chromiumon, ezért joggal várhatjuk, hogy a funkció hamarosan tesztelhetővé válik.

Kapcsolódó hír, hogy ugyanebben a Dev-csatorna frissítésben a Legutóbbi keresések funkciót érintő változást is észrevettek. A “Kapcsolódó keresések lekérdezésének engedélyezése” című commit azt sugallja, hogy gépelés közben láthatjuk majd a kapcsolódó kereséseket. Bár nincs garancia arra, hogy ezt a funkciót széles körben bevezetik a stabil csatornán, a Mountain View-i techóriás talán mégis megteszi, ha a felhasználói visszajelzések ígéretesek, és jelentősen javítja a felhasználói élményt.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.08.05.

Ezeket már olvastad?

+