MojAndroid
(x) hirdetés

A kínai gyártó, a Nio már számos lenyűgöző elektromos járművet tudhat magáénak, amelyeket Európában és Kínában is értékesítenek. A vállalat tavaly szeptemberben dobta piacra első okostelefonját, a Nio Phone-t, és most készen áll arra, hogy bemutassa annak utódját.

A Nio Phone 2 hivatalosan július 27-én válik elérhetővé, amikor a Nio megtartja a Nio Innovation Day eseményét Sanghajban.

A Nio saját okostelefonjainak készítése mögött álló logika egyszerű: a vállalat szerint ez az egyetlen módja annak, hogy páratlan összeköttetést biztosítsanak ezen telefonok és autóik között.

Ez az utóbbi időben elég trendi lett Kínában, hiszen például a Polestar is kiadta saját telefonját a kínai piacra az elmúlt hónapokban – bár az inkább egy átcímkézett Meizu, mintsem egy teljesen újonnan fejlesztett eszköz.

A Nio Phone 2-nek nagy nyelvi modellt használhat majd, és teljesítménybeli javulásokat is hozhat az elődjéhez képest, Bai Jian, a Nio hardverért felelős alelnöke szerint, aki korábban a Xiaominál és az Oppónál dolgozott.

A vállalat korábban már említette, hogy évente új Nio Phone-t fog kiadni, hasonlóan az Apple-hoz és a nagy okostelefon-gyártókhoz, bár ez az eszköz körülbelül két hónappal korábban érkezik az eredetihez képest.

A Nio telefonok lehetővé teszik, hogy több mint 30 funkcióval gyorsan interakcióba lépjünk a Nio autónkkal, beleértve a kulcsként való használatot, a légkondicionáló vezérlését és az ülések masszázs funkciójának be- és kikapcsolását. Az elmúlt hónapokban Kínában a Nio ingyen Nio telefonokat ajándékozott azoknak az ügyfeleknek, akik megvásárolták a 2024-es autómodelleiket.

 

(x) hirdetés
2024.07.23.

Ezeket már olvastad?

+