MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung az AI-ra összpontosít, mint a mobil eszközök jövőjére – már láthattuk a szoftvert a legutóbbi Galaxy AI funkciókkal, de a hardver “radikálisan eltérő lehet a Samsung jelenlegi telefonjaitól,” mondta TM Roh, a Samsung Mobile Experience (MX) részlegének elnöke.

Roh az Australian Financial Review-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Samsung MX kutatási és fejlesztési tevékenységének “oroszlánrésze” az úgynevezett AI telefonokra összpontosít.

Milyen lehetnek ezek? TM Roh nem ment bele részletekbe, de a “radikálisan eltérő” megjegyzés arra utal, hogy a mindennapos téglalap alakú kialakítás talán a végét járja. Roh megemlítette, hogy az AI telefonok mobilabbak lesznek, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy kisebbek – nagyobb kijelzőjük és több szenzoruk is lehet.

A Galaxy S24 Ultra és a Galaxy Z Fold6 az S Pen támogatásuk révén profitálnak, mivel az AI egy durva vázlatot részletes képpé alakíthat. Azonban az AI-t nem csak képek manipulálására és létrehozására használják, hanem hang, szöveg, videó, 3D és szinte bármilyen más tartalom kezelésére is.

A Samsung a fejhallgatóit is beépíti az AI eszközkészletbe (nyelvi fordítással), így a kiegészítők is részei lehetnek a stratégiának. A hajlítható telefonok pedig egyedülállóan alkalmasak arra, hogy kettős kijelzőiket olyan funkciókra használják, mint például a tolmács mód.

Jelenleg vannak AI eszközök a piacon, de egyik sem sikeres, így talán nem jelzik jól, hogy milyen is kellene, hogy legyen egy “AI telefon”. Ez azt is jelenti, hogy a Samsung feltérképezetlen területre merészkedik, így nem csoda, hogy ez hatalmas K+F erőfeszítést igényel.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.23.

Ezeket már olvastad?

+