MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple valószínűleg nem növelte meg az iPhone 16 rendelések számát, ellentétben az ezzel kapcsolatos hírekkel. Kuo az Apple beszállítói, a TSMC és a Largan legutóbbi pénzügyi jelentéseire hivatkozik bizonyítékként.

A TSMC nemrégiben közölte, hogy nem tapasztalt növekedést az egységszámokban, míg a Largan azt mondta, hogy a 2024-es csúcskategóriás modellek rendelései hasonlóak a tavalyi évhez. Kuo úgy véli, hogy az Apple 2024 második felére vonatkozó iPhone 16 rendelései körülbelül 87 millió egységre tehetők, ami alacsonyabb, mint a 2023-ban rendelt 91 millió iPhone 15.

Kuo szerint egyes beszállítókat megkérhettek a termelés növelésére, de ez valószínűleg az egyes iparágakon belüli vagy alkatrészekkel kapcsolatos specifikus okok miatt történt.

Kuo arra is rámutatott, hogy az a várakozás, miszerint az Apple Intelligence fellendíti az iPhone 16 eladásait, „túl optimista” lehet, mivel a funkció jelenleg csak amerikai angol nyelven érhető el.

Az Apple Intelligence bevezetését általában az iPhone 16 rendelések növekedésének okaként tartják számon. Azonban az Apple Intelligence csak béta verzióban lesz elérhető az amerikai felhasználók számára 2024 második felében, és az Apple Intelligence Siri csak angol nyelven támogatott. Függetlenül attól, hogy az Apple Intelligence önmagában képes-e felhajtani a csereigényt (ami egy másik nagy téma), az az elvárás, hogy a fogyasztók az új iPhone 16-ot az Apple Intelligence bétaverziója miatt vásárolják meg 2024 második felében, túl optimistának tűnhet.

A Bloomberg a hónap elején azt írta, hogy az Apple az iOS 18 AI funkcióira számít az iPhone szállítások 10%-os növekedésének elérése érdekében 2024-ben. Az Apple Intelligence használatához iPhone 15 Pro vagy újabb készülék szükséges, így a régebbi iPhone-t használó ügyfeleknek frissíteniük kell az iPhone 16-ra, hogy hozzáférjenek a technológiához.

Fontos kiemelni, hogy az Apple Intelligence az Európai Unióban nem lesz elérhető, amikor az iOS 18 megjelenik.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.20.

Ezeket már olvastad?

+