MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung áprilisban mutatta be a 10,7 Gbps sebességű LPDDR5X RAM-ot, és megígérte, hogy az év második felében megkezdi a sorozatgyártást. Az új RAM chipek most teljesítettek egy fontos lépést ezen cél felé, és sikeresen befejezték a verifikációt a hirdetett 10,7 Gbps sebességnél, ami az iparág leggyorsabbja.

Ez a Samsung és a MediaTek együttműködésében valósult meg. A közelgő Dimensity 9400-at 16 GB új LPDDR5X RAM-mal kapcsolták össze, és ezt használták tesztpadként az új chipekhez. Ez azonban nem egyszerű teszt volt, a folyamat három hónapot vett igénybe.

A MediaTek nem közöl részleteket az új Dimensity 9400 chipről, de biztosra vehetjük, hogy támogatja az új, leggyorsabb mobil RAM-ot. A MediaTek mindössze annyit mondott, hogy a 9400 az év második felében érkezik (a Dimensity 9300-at 2023 novemberében jelentették be).

A Samsung új LPDDR5X chipei 25%-os javulást ígérnek energiahatékonyságban és teljesítményben az előző generációhoz képest. A vállalat természetesen az AI felhasználási esetekre helyezi a hangsúlyt, mivel testvérvállalata, amely okostelefonokat gyárt, az AI-t kulcsfontosságú funkcióként emelte be a Galaxy S és Z sorozatba.

Ez a RAM nyilvánvalóan okostelefonokban lesz használatos, de az LPDDR5 chipek az autóiparban is helyet találtak maguknak. Az AI az autóiparban is divatos szó, különös tekintettel az önvezetésre, nem pedig a szöveg- és képgenerálásra.

“Az együttműködés a Samsung Electronics-szal lehetővé tette, hogy a MediaTek következő generációs Dimensity chipkészlete legyen a világ első olyan chipje, amelyet validáltak LPDDR5X működési sebességgel, akár 10,7 Gbps-ig. Ezáltal a közelgő eszközök olyan AI funkciókat és mobil teljesítményt nyújthatnak, amilyet még soha nem láttunk. Ez a frissített architektúra megkönnyíti a fejlesztők és a felhasználók számára, hogy több AI képességet használjanak ki, és több funkciót élvezzenek kevesebb hatással az akkumulátor élettartamára” – mondta JC Hsu, a MediaTek vállalati alelnöke.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.17.

Ezeket már olvastad?

+