MojAndroid
(x) hirdetés

A Google, a Samsung és a Qualcomm egy ideje már dolgoznak az XR platformon, és a Samsung nemrégiben megjegyezte, hogy “idén érkezik” az első eszköz. Sajnos úgy tűnik, hogy széles körű elérhetőségre még várnunk kell.

A Business Insider arról számolt be, hogy a Google és a Samsung egy Apple Vision Pro-hoz hasonló kevert valóságú headsetet építenek. Az oldal szerint egy fejlesztői verzió októberben jelenik meg, míg a fogyasztói modell 2025 márciusában kerül piacra. A weboldal hozzáteszi, hogy a készüléket eredetileg 2024 első negyedévében tervezték bemutatni, mielőtt a késés bekövetkezett. Ez összhangban áll a korábbi jelentésekkel a kiadási ütemtervről.

Jönnek az okosszemüvegek?

Nem érdekel egy headset, és inkább XR szemüveget szeretnél? Bár a Google bemutott egy okosszemüveget az I/O fejlesztői konferenciáján májusban, de a rossz hír az, hogy lehet, hogy egyáltalán nem fog ilyen modell a piacra kerülni.

“A Google kiszállt az első fél által gyártott szemüvegek piacáról,” idézett egy alkalmazottat a Business Insider. “Csak prototípusokat készítünk, hogy meggyőzzük az embereket a szoftverünk használatáról.” – tette hozzá a Google nyilatkozata.

Ez az állítás több mint egy évvel azután jelent meg, hogy kiderült, a Google megszüntette a Project Iris kezdeményezését az okosszemüvegek terén. De alán van némi jó hír is.

Két Google alkalmazott szerint belső spekulációk folynak arról, hogy a Samsung lehet az első, aki a Google AR szoftverével (vélhetően Android XR) épít szemüveget. Tehát úgy tűnik, hogy Google által támogatott okosszemüvegek lehetnek az asztalon, még akkor is, ha nem maga a Google fejleszti őket.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mit hozhat egy Google által támogatott XR platform a headsetek és okosszemüvegek kategóriájába, de a Google előző eredményei alapján kíváncsiak vagyunk, hogy ez a platform öt évvel a megjelenése után is létezni fog-e.

(x) hirdetés
2024.07.15.

Ezeket már olvastad?

+