MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy idén tervezi kiadni a Bixby továbbfejlesztett verzióját. A bejelentés egy újraéledt verseny közepette érkezett, amelynek célja a legokosabb eszközön belüli hangasszisztens biztosítása, részben a két évvel ezelőtti ChatGPT bevezetése által kiváltott verseny hatására.

A Google már elkezdte lecserélni a Google Assistantot Gemini néven, az Apple pedig bejelentette, hogy hatalmas, mesterséges intelligenciával működő fejlesztések érkeznek a Sirihez. Most pedig a Samsung is beáll a sorba egy átdolgozott Bixby-vel.

TM Roh, a Samsung mobil részlegének vezetője a CNBC-nek mesélt a vállalat terveiről, hogy idén elindítanak egy továbbfejlesztett verziót a Bixby-ből. Ez a frissítés a Samsung saját nagynyelvi modelljét (LLM) fogja használni, és ígéretes javulást hoz majd a Bixby képességeiben a generatív AI segítségével.

A Bixby 2017-es debütálása óta, amely a Galaxy S8 mellett történt, számos ugyanazon funkciót kínálta, mint a Google Assistant, például élő fordításokat, étterem ajánlásokat és a Bixby Vision eszközt tárgyfelismeréshez. Azonban a legtöbb területen nem volt olyan jó, mint a Google Assistant. Szerencsére a vállalat felismeri ezt, és lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználók a Bixby vagy a Google Assistant (most már Gemini) közül választhassanak a telefonjaikon.

Bár az átdolgozott Bixby részletei titokban maradnak, Roh megerősítette, hogy a Samsung továbbra is több hangasszisztens opciót fog kínálni eszközein, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb platformot.

Ez a frissítés jelentős lépést jelenthet a Bixby számára, esetleg áthidalva a különbséget a versenytársaival szemben. Ez összhangban van a Samsung szélesebb stratégiájával is, hogy AI funkciókat integráljon a termékökoszisztémájába. A vállalat nemrég jelentette be a Z Fold 6 és Z Flip 6 hajlítható telefonjait, és a bemutató esemény erősen hangsúlyozta ezek AI képességeit.

Még nincs hivatalos információ az új Bixby megjelenésének pontos időzítéséről, de a Samsung összecsomagolhatja a One UI 7 frissítéssel, amely várhatóan az év végén fog megjelenni.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.12.

Ezeket már olvastad?

+