MojAndroid
(x) hirdetés
A Google és az Apple összefogott, hogy egy új eszközt indítson el, amely megkönnyíti a fényképek áthelyezését a Google Fotókból az iCloud Fotókba. Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert a két technológiai óriás 2021-ben hasonló eszközt indított, amely az ellenkezőjét tette — az iCloud Fotókat áthelyezte a Google Fotókba.
Ez az új eszköz most lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és zökkenőmentesen migrálják fényképeiket egyik szolgáltatásból a másikba, tovább növelve az adatok átjárhatóságát a különböző platformok között.
Ez a lépés az open-source Data Transfer Project része, amely olyan rendszerek kiépítésére összpontosít, amelyek biztosítják az „adatok integritásának megőrzését, amikor egyik szolgáltatásról a másikra váltanak.” Ennek érdekében a Data Transfer Project összehangolja az adatmodelleket, azonosítást és egyéb elemeket, hogy megkönnyítse és biztonságossá tegye az adatok hordozhatóságát.
A Data Transfer Initiative blogbejegyzése szerint az eszköz a következő héten kerül bevezetésre. A cikk linket is tartalmazott az Apple és a Google támogatási oldalaira, amelyek lépésről lépésre ismertetik, hogyan lehet a fényképeket és videókat áthelyezni a két szolgáltatás között. Az Apple támogatási oldalán megjegyzi, hogy a Google Fotókból az iCloud Fotókba történő átvitel időtartama a fájlok méretétől függően néhány órától akár napokig is terjedhet.
Amikor a migráció befejeződik, az Apple egy megerősítő e-mailt küld. Az átvitt fájlok a Fotók alkalmazásban egy külön albumba kerülnek, amelynek címe „Import from Google.” A fájlok továbbra is megmaradnak a Google Fotókban, így ha szeretnéd őket eltávolítani, azt manuálisan kell megtenned.
(x) hirdetés
2024.07.11.

Ezeket már olvastad?

+