MojAndroid
(x) hirdetés

Alig néhány nappal a Samsung várva várt Galaxy Unpacked eseménye előtt a neves szivárogtató, Evan Blass kincsesbányát szabadított fel a közelgő Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 összecsukható telefonokról.

A szivárgás úgy tűnik, egész oldalas képernyőfotókat tartalmazott, amelyek a Samsung 2024-es összehajtható telefonjainak hivatalos promóciós anyagát mutatják. Bár eddig is elég jó elképzelésünk volt arról, hogy mire számíthatunk mindkét telefontól, a szivárgás alapvetően megerősít néhány nagyszerű fejlesztést és néhány ismerős csalódás visszatérését is.

Először is, a képek szinte teljesen megerősítik, hogy a Galaxy Z Fold 6 egy fokozatos frissítés lesz elődjéhez, a Z Fold 5-höz képest. A kamera beállítása, amelyet a Samsung három éve nem frissített, úgy tűnik, változatlan marad. A telefon megtartja ugyanazt a 4400mAh-s akkumulátort és a 25W-os töltési sebességet, és még a képernyőméretek is változatlanok maradnak.

A telefon méreteiben azonban kisebb változások történtek. Kicsit rövidebb és szélesebb (mindkét esetben 1 mm-rel), mint a Z Fold 5, és ami még fontosabb, 14 grammos súlycsökkentéssel szerepel a listán.

Az egyik jelentős javulás a belső kijelző fényereje lehet, amely a képek szerint 1,5-szer fényesebb, mint az előző modell, és eléri a 2600 nitet. Emellett a promóciós anyag kiemeli a Galaxy AI funkciók integrálását, mint például a Circle to search az S Pen segítségével és az élő tolmács.

A pletykákkal ellentétben úgy tűnik, hogy a Galaxy Z Fold 6 nem rendelkezik titánium felépítéssel vagy Gorilla Glass Armor védelemmel, mint a Galaxy S24 Ultra.

A Galaxy Z Flip 6 ezzel szemben úgy tűnik, hogy jelentősebb frissítéseket kap. A kiszivárgott promóciós anyag megerősíti a 4000mAh-s akkumulátort, amely a Galaxy Z Flip telefonban valaha is megtalálható legnagyobb akkumulátor, ezzel orvosolva a korábbi modellek akkumulátoros üzemidejével kapcsolatos aggodalmakat. A telefon a korábbi pletykáknak megfelelően új, 50 megapixeles elsődleges kamerával is rendelkezik.

Míg a Z Flip 6 fizikai méretei változatlanok maradtak az elődjéhez képest, a promóciós anyag egy figyelemre méltó újdonságot fedez fel: egy párolókamrát. Ez javíthatja a telefon hőteljesítményét, enyhítve a korábbi Z Flip modelleket sújtó túlmelegedési problémákat.

Mind a Galaxy Z Fold 6, mind a Z Flip 6 várhatóan a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet kapja majd. Emellett mindkét telefon 12 GB RAM-mal szerepel a listán, ami egy újabb potenciális újdonság lehet a Z Flip sorozatban.

Egy érdekes fejlemény, hogy mindkét telefon IP48-as minősítéssel szerepel a listán. Míg mindkét telefon az elmúlt két évben azonos szintű vízállósági besorolással rendelkezett, ez az első alkalom, hogy a Samsung összecsukható készülékei hivatalosan is rendelkezhetnek por- és nedvesség elleni védettségi besorolással, még ha ez nem is a tipikus IP68-as szabvány, amellyel a hagyományos zászlóshajók rendelkeznek.

Bár ez a szivárgás valószínűleg pontos, nem kell már sokáig várnunk, hogy megerősítsük a Samsung 2024-es összehajtható készülékeinek részleteit. A Galaxy Unpacked esemény már a sarkon van, július 10-én lesz.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.04.

Ezeket már olvastad?

+