MojAndroid
(x) hirdetés

Egy nemrégiben kiszivárgott információ, amely a Samsung közelgő Galaxy Watch 7 és Galaxy Watch Ultra specifikációit tárta fel, azt sugallta, hogy a következő generációs okosórák új Exynos W1000 chipet kaphatnak. Bár akkor még nem rendelkeztünk részletes információkkal az SoC-ról, a Samsung most megosztotta az összes izgalmas részletet a legújabb bejelentésében.

Az új Exynos W1000 chip 3 nm-es gyártási eljárással készült, és egy 5-magos CPU-t tartalmaz, amely egy ARM Cortex-A78 magból és négy Cortex-A55 magból áll. A Samsung szerint az új architektúra akár 3,4-szer gyorsabb egy magos teljesítményt, 3,7-szer gyorsabb több magos teljesítményt és 2,7-szer gyorsabb alkalmazásindítási időt eredményez a Galaxy Watch 6 Exynos W930 chipjéhez képest. Az új chip azonban ugyanazt az ARM Mali-G68 MP2 GPU-t használja, mint az előző modell, amely legfeljebb 960 x 540 pixeles kijelzőket támogat.

A Samsung hozzátette, hogy az Exynos W1000 Fan-Out Panel-Level Packaging (FOPLP) technológiát használ, amely jobb hőkezelést biztosít kompakt formában, és integrálja az LPDDR5 RAM-ot, 32GB eMMC tárhelyet és a teljesítménykezelő IC-t ugyanabba a csomagba a hatékonyság javítása érdekében.

Az Exynos W1000 egy 2.5D mindig aktív kijelző (AoD) motorral is rendelkezik, amely támogatja a magasabb minőségű óralapokat az AoD módban, és magában foglalja a szokásos csatlakozási funkciókat is, beleértve az NFC-t, a 4G LTE-t, a Wi-Fi b/g/n-t, a Bluetooth LE-t és a GPS-t.

Az új Exynos W1000 chip fejlesztései jelentős teljesítménynövekedést és jobb akkumulátor-élettartamot eredményezhetnek a közelgő Galaxy Watch 7 és Galaxy Watch Ultra modellekben. Nem kell sokáig várnunk, hogy biztosat tudjunk, mivel a Samsung hivatalosan is bemutatja az okosórákat július 10-én.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.03.

Ezeket már olvastad?

+