MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube-nak már egy ideje problémája van az NSFW tartalmakkal. Nagyjából nyolc hónappal ezelőtt számoltunk be a pornóhirdetésekről, és úgy tűnik, most egy újabb néző szúrt ki NSFW hirdetéseket.

A redditor Academic_Yak2513 két NSFW reklámmal is szembe került, amelyekben kivágott pornófilmek szerepelnek (állítólag azért, hogy kikerüljék a YouTube cenzúráját). Bizarr módon a Redditor-társak megjegyezték, hogy ez a vázlatos reklám egy másik pornójátékból lopott felvételeket használt.

Mit tesz a YouTube ez ellen?

Nem ez az első alkalom, hogy a YouTube-on ilyen hirdetések jelennek meg, hiszen már 2023 decemberében is láttunk pornóhirdetéseket a platformon.

A rosszindulatú szereplők néha elrejtik azokat a tartalmakat, amelyek sértik a szabályzatunkat, hogy elkerüljék a felismerést. Ennek megakadályozására jelentős összegeket fektetünk szabályzataink érvényesítésébe, és folyamatosan figyeljük hálózatunkat a visszaélések ellen

– mondta a cég akkor.

Az AndroidAuthority megkérdezte a YouTube-ot, hogyan bukkannak fel folyamatosan ezek a hirdetések a platformon, de egyelőre még nem kaptak választ. Különösen kínos ez annak fényében, hogy a vállalat fent említett állítása szerint “nagymértékben” fektet be a szabályzatainak érvényesítésébe.

Ezek a gyanús hirdetések éppen akkor jelennek meg, amikor a Google fokozza a hirdetésblokkolók és a YouTube Premium VPN-en keresztüli regisztrációinak elleni fellépését. Egyértelmű, hogy bizonyos szabályzatok érvényesítésébe befektetnek, de a cégnek nyilvánvalóan fokoznia kell erőfeszítéseit a sértő hirdetések és a pornó botok kommentjeinek megakadályozására.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.02.

Ezeket már olvastad?

+