MojAndroid
(x) hirdetés

A Honor bemutatta új Honor 200 sorozatát, amely három csúcsminőségű okostelefonból áll. Az egész sorozat célja, hogy gyönyörű portréfotókat készíthessünk a mesterséges intelligencia segítségével, amely képes a fényt és az árnyékot úgy kihasználni, hogy a portré professzionális fotós által készítettnek tűnjön. Az egyik újdonság a Honor 200 modell. Hogy milyen funkciókat kínál, mik az előnyei és hátrányai, megtudhatod ebből a cikkből.

Ár és elérhetőség

Az új Honor 200 két színváltozatban és egyetlen memóriaváltozatban érkezik a hazai piacra. Választhatod a klasszikus fekete vagy az érdekes zöld színt, amely egy egyszerű okostelefonból dizájnos darabot varázsol. Az 512GB-os HONOR 200 259 900 Ft-ért, a 256GB-os HONOR 200 pedig 239 990 Ft-ért vihető haza.

A csomag tartalma

A csomagolást a cég meglehetősen szerényen oldotta meg, első pillantásra semmi különöset nem nyújt. Pontosabban, egy egyszerű fehér dobozról van szó, amelyet elegáns arany feliratok díszítenek, kiemelve a telefon modelljét.

A csomagolás belsejében található maga a Honor 200.

Ahogy az már megszokott, a vállalat “elfelejtette” az adaptert mellékelni a okostelefonhoz. Összességében a csomagolást minimalista és elegáns kialakítás jellemzi. Vannak azonban márkák, amelyek ennél is kevesebbet kínálnak a csomagban. Véleményem szerint ez a legkevésbé fontos tényező, amire a telefon vásárlásakor összpontosítok, és sokkal inkább érdekel az eszköz, amely a dobozban található.

Honor 200: Kialakítás és dizájn

A telefon dizájnja első pillantásra nem lepett meg. Egyszerűen van kialakítva, és a kamerákon kívül nincsenek rajta különleges részletek. Ez azonban csak a fekete kivitelre igaz. A zöld szín valamivel érdekesebb, mivel a hátlapja füstös hatást keltő elemeket tartalmaz.

A telefon alján található az USB-C port, amely a töltésre szolgál, valamint a SIM-kártya helye. Ezen kívül itt található egy hangszóró is, a sztereó hangzást biztosító másik hangszóró pedig felül helyezkedik el. A telefon jobb oldalán találhatók a hangerőszabályzó gombok és a bekapcsológomb.

A készülék műanyagból készült, ami néha olcsónak tűnhet, de a Honor 200 esetében kivételt képez. Az új modell 162 x 75 x 7,7 mm-es méreteivel azoknak kedvez, akik a nagyobb vagy hosszabb okostelefonokat részesítik előnyben. A 187 grammos súlya méretéhez képest megfelelő.

Kijelző és hangszórók

A Honor 200 biztosan felkelti a figyelmet 6,7 hüvelykes OLED kijelzőjével, amely négyszeresen ívelt és 1200 x 2664 pixeles felbontású. Az új Honor kijelzője nemcsak 1,07 milliárd színt kínál, hanem a vállalat a hiperdinamikus színes megjelenítési technológiát is alkalmazta. Ennek köszönhetően a kijelző színei igazán élénkek és kifejezőek.

A színek élményét a magas fényerő, akár 4000 nit is biztosítja. Számomra ez nagyon megfelelt, és a kijelző napsütésben is kiválóan olvasható volt. A Honor 200 még egy videóminőség-javítást is kapott teljes felbontásban, ami nagy előny például filmnézéskor.

A használati élményt természetesen a frissítési frekvencia is befolyásolja, amely ebben az esetben akár 120 Hz is lehet. Beállíthatod az automatikus átváltást 60 Hz-re is, de véleményem szerint ez teljesen felesleges. A kijelző éppen a paramétereinek és a frissítési funkciónak köszönhetően igazán világos, színes és gördülékeny.

A telefon sztereó hangszórókkal rendelkezik, amelyek nagyon szépen szólnak, és a hang érthető marad még a legmagasabb, akár 200%-os hangerőszinten is. Érdekes funkció a “sleep mode” (alvó mód), amelynél a hangerő alkalmazkodik a különböző környezeti helyzetekhez.

Teljesítmény

A kiváló teljesítményről a Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm) chip gondoskodik, amely a vállalat ígérete szerint akár 50%-os GPU teljesítménynövekedést és 15%-os CPU javulást hoz. Hogy ez az állítás igaz-e, és hogy a Honor 200 valóban erős-e, két benchmark teszttel teszteltem. Az egyik az AnTuTu Benchmark teszt volt, amely során a készülék hőmérséklete 7 fokkal emelkedett. Az akkumulátor töltöttsége pedig csak 1%-kal csökkent.

 

A tesztelt készülék 12 GB RAM-mal rendelkezett, amelyet további 12 GB-mal egészítettek ki a „Honor Turbo RAM” segítségével. Ezen felül 512 GB belső tárhely állt rendelkezésemre.

Operációs rendszer és feloldás

A Honor 200 Android 14 operációs rendszerrel érkezik a piacra. Ezen kívül a MagicOS 8 felhasználói felület is várja a felhasználókat, amely számos extra funkciót kínál. Érdemes megemlíteni, hogy nagyon hasonlít az iOS operációs rendszerre.

Ezek közé tartozik például a klasszikus vezérlés vagy a gesztusvezérlés, sőt, a Navigation Dock nevű opció is megtalálható itt. Ennek bekapcsolásával egy kis kör jelenik meg a képernyőn, amelynek segítségével a telefont vezérelhetjük.

Testreszabhatóság

Úgy gondolom, hogy minden felhasználó értékelni fogja a kezdőképernyő és minden hozzá tartozó elem testreszabási lehetőségeit. A Honor 200 beállításai között számos kategóriát találhatunk, amelyeket saját igényeink szerint alakíthatunk. Ide tartozik például a betűtípus, valamint a különböző ikonstílusok is.

Feloldási lehetőségek

A telefon feloldásának tekintetében a rendszer klasszikus lehetőségeket kínál, mint az ujjlenyomat, arcfelismerés, kód vagy jelszó. Az ujjlenyomat-olvasó közvetlenül a kijelzőbe van beépítve, és véleményem szerint problémamentesen működött. Ugyanilyen jó tapasztalataim voltak az arcfelismeréssel is, ahol az érzékelő megfelelően működött.

Akkumulátor és töltés

A Honor 200 5200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely hosszú üzemidőt ígér. Ezt a kijelentést meg kell erősítenem, mivel a telefon körülbelül két napig bírta mérsékelt használat mellett. Természetesen az energiatakarékosabb feladatok, mint például a játékok vagy a videók nézése, gyorsabban merítik az akkumulátort.

Amint már említettem, a csomagban található egy töltőkábel is. A telefon támogatja a 100 W-os vezetékes töltést, amelynek sebessége természetesen az adapter teljesítményétől függ. A vezeték nélküli töltést a Honor 200 modell nem támogatja, de a jobb Pro verzióban elérhető ez a funkció.

Kamerák

A teljes Honor 200 sorozat célja a stúdió minőségű portrék készítése, és a gyártó az AI-alapú portréfotózás forradalmáról beszél. A Honor AI Portrait Engine technológia különlegessége, hogy a fény és árnyék kombinálásával a fotók úgy néznek ki, mintha professzionális fotós készítette volna őket.

A telefon hátulján három kamera található, amelyek ovális formában emelkednek ki a készülék testéből. Ezek közé tartozik a fő 50 MP-es érzékelő optikai képstabilizálással és f/2.0 rekesznyílással.

A második kamera egy 50 MP-es teleobjektív, amely 2,5x optikai zoomot kínál. Végül pedig egy 12 MP-es széles látószögű érzékelőt találunk, amely 112 fokos látómezőt biztosít. Természetesen nem hiányozhat a LED vaku és az előlapi kamera sem, amely szintén 50 MP felbontású.

Az elsődleges szenzorral készített fotók élesek, részletgazdagok és a színek szépen kiegyensúlyozottak. A széles látószögű érzékelőre váltva a színek kissé megváltoztak, de a fotók és a részletek továbbra is érthetőek voltak. A Kamera alkalmazás 2,5x optikai zoomot is kínál, amely részletes makróképeket készít.

Nagyon kellemesen meglepett az 50-szeres zoom. Nagyításkor ajánlott állványt használni, mivel a képek remegtek, de ennek ellenére az eredmény meglepő volt. Természetesen nem teljesen éles és tökéletes felvételekről van szó, de véleményem szerint ez nem annyira lényeges.

Mivel a Honor 200 büszkélkedhet portré képességeivel, ezeket is teszteltem. El kell mondanom, hogy a portré mód kellemesen meglepett. A fényképeken látható, hogyan reagál az érzékelő különböző fényviszonyokra. Leginkább azzal vagyok elégedett, hogyan teljesített gyenge fényviszonyok mellett. Az összes elkészült kép gyönyörű részletekkel rendelkezik, és látható, hogy a Honor valóban nagy figyelmet fordított erre a funkcióra.

Kapcsolatok

A Honor 200 Bluetooth 5.3 csatlakozással rendelkezik, amely problémamentesen és gyorsan működik. Természetesen nem hiányozhat a Wi-Fi 6 kapcsolat sem, valamint a helymeghatározó szolgáltatások GPS, Glonass, Galileo, QZSS és Beidou.

Ezen funkciók mellett az eszköz NFC chipet is kapott, amely lehetővé teszi az okostelefonos fizetést. A csatlakozási funkciók mind hibátlanul működtek, és a teszt során nem tapasztaltam semmilyen problémát. A jel mindenhol megfelelő volt, bár ez függ a szolgáltatótól is. A telefon támogatja az 5G kapcsolatot is, amely szintén gond nélkül működött.

Honor 200: Záró értékelés

Összességében a Honor 200-ról elmondhatom, hogy nagyszerű felhasználói élményt nyújtott. Biztosan alkalmas a igényesebb felhasználók számára is, mivel számos érdekes funkciót és egy erős processzort kínál. Az újdonságot mindenki imádni fogja, aki rajong a gyönyörű, részletgazdag fotókért, és szeretne okostelefonjával professzionális képeket készíteni.​

Konkurencia

A Honor 200 versenytársai közé tartozik a Samsung Galaxy A55, amely nemcsak a tárhely és a RAM, hanem az 5G csatlakozás tekintetében is hasonló. Egy másik lehetőség a Motorola Edge 50 Fusion, amely hasonló specifikációkkal rendelkezik, de mindenkit örömmel tölthet el a 12 GB RAM és a 512 GB belső tárhely.

 

 

(x) hirdetés
2024.07.02.

Ezeket már olvastad?

+