MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android frissítések szuper fontosak, és örülünk, hogy az elmúlt 2-3 évben javultak a dolgok e tekintetben. A Samsung volt az, amelyik elkezdett hosszabb szoftvertámogatást nyújtani, és más márkákat, köztük a Google-t is arra sarkallta, hogy több Android operációs rendszer- és biztonsági frissítést biztosítsanak. Most a Qualcomm is kiveszi a részét abból, hogy a márkáknak könnyebb legyen szoftverfrissítéseket kínálni.

A Qualcomm megváltoztathatja az Android frissítések kiadásának gyorsaságát

Az Android Authoritynek adott interjújában Chris Patrick, a Qualcomm kézi készülékekért felelős SVP és vezérigazgatója elárulta, hogy a Qualcomm dolgozik néhány olyan dolgon, amely megkönnyítené az Android OEM-ek, például a Samsung számára a szoftverfrissítések kiadását. Elárulta, hogy a Qualcomm az elmúlt néhány évben a Google-lal és az Android OEM-ekkel együtt dolgozott azon, hogy megváltoztassa azt a folyamatot, ahogyan ezeket a frissítéseket jelenleg végezzük”.

Ezeknek a változásoknak elméletileg csökkenteniük kell az Android okostelefonok márkáinak a súrlódását, miközben a készülékeiket a legújabb szoftverrel frissítik. Bár ezek a fejlesztések az elmúlt években már megtörténtek, a Qualcomm még idén be fog jelenteni valamit, ami még jobbá teheti a dolgokat.

Bár a Qualcomm vezetője nem árulta el a pontos dátumot vagy az eseményt, ahol ez a bejelentés megtörténik, arra számítunk, hogy a helyszín az októberi Snapdragon Summit 2024 lesz. Ez ugyanaz az esemény, ahol a Qualcomm várhatóan bejelenti a Snapdragon 8 Gen 4-et. A Galaxy S25 sorozat és más csúcskategóriás androidos telefonok és táblagépek jövőre ezt a chipsetet fogják alkalmazni.

Korábban az Android okostelefon-márkák csak néhány nagyobb operációs rendszerfrissítést kínáltak a csúcskategóriás készülékekhez. A Samsung legtöbb készüléke, legyen az low-end vagy high-end, csak két nagyobb Android OS frissítést kapott.

A Samsung azonban elkezdett javítani, és három nagyobb Android OS-frissítést kínált a kiválasztott készülékekhez. Később bejelentette, hogy csúcskategóriás és néhány középkategóriás készüléke négy Android OS-frissítést és öt évnyi biztonsági frissítést kap.

Tavaly a Google bejelentette, hogy hét évig kínál operációs rendszer- és biztonsági frissítéseket a Pixel készülékekhez. Ez hatalmas döntés volt az Android ökoszisztémában, amely még az Apple-t is maga mögé utasította. A Galaxy S24-gyel a Samsung bejelentette, hogy a Google-höz hasonlóan hét nagy Android OS-frissítést kínál csúcskategóriás okostelefonjaihoz és táblagépeihez.

 

(x) hirdetés
2024.07.01.

Ezeket már olvastad?

+