MojAndroid
(x) hirdetés

Idén októberben a Qualcomm bejelenti a Snapdragon 8 Gen 4 SoC-t, és úgy tűnik, a Xiaomi kap először lehetőséget ennek használatára. Ennek megfelelően a Xiaomi 15 és a Xiaomi 15 Pro lesznek az első okostelefonok, amelyek az új csúcskategóriás chipsetet tartalmazzák, és várhatóan szintén októberben mutatják be őket.

A legfrissebb pletykák szerint a Xiaomi 15 Pro egy új, egyetlen (de széles) rekeszértékű főkamerával érkezik, amely 50 MP felbontású és egy “szuper nagy” érzékelővel rendelkezik. A változtatható rekeszérték, amely a korábbi modellben megtalálható volt, eltűnik. A hírek a népszerű kínai tipster, Digital Chat Station-től származnak.

A Xiaomi 15 Pro a Xiaomi 14 Ultra-hoz hasonló “2K” felbontású micro-curved kijelzőt kap, amely még inkább javítja a vizuális élményt. Az ultrawide kamera is 50 MP felbontású lesz, amely teljes mértékben kihasználja a magas felbontás előnyeit széles látószögű felvételek készítéséhez.

Az új modell nagy akkumulátorkapacitása és az ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő is a felhasználói élményt növeli.

Az egyik hátrány azonban az, hogy a Xiaomi 14 Pro sosem került hivatalosan a kínai piacokon kívül forgalomba, és sajnos a Xiaomi 15 Pro is ugyanerre a sorsra juthat.

A hivatalos bejelentések és a további részletek várhatóan októberben kerülnek nyilvánosságra, amikor a Xiaomi bemutatja a 15 Pro modellt.

Kijelző: 6,7 hüvelykes AMOLED panel, “2K” felbontással és micro-curved kialakítással, hasonlóan a Xiaomi 14 Ultra-hoz

Processzor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

RAM: 12 GB vagy 16 GB LPDDR5X

Tárhely: 256 GB vagy 512 GB UFS 4.0

Fő kamera: 50 MP-es szenzor, 1 hüvelykes OmniVision OV50K érzékelővel, széles rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral (OIS)

Telefotó kamera: 50 MP-es, 3x periszkóp zoom kamerával, Sony IMX882 érzékelővel

Ultraszéles kamera: 50 MP-es szenzor

Akkumulátor: Nagy kapacitású akkumulátor, 5000 mAh, 120W-os gyorstöltéssel és 50W-os vezeték nélküli töltéssel

Ujjlenyomat-érzékelő: Ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő

Méret: Az elődjénél kicsit vékonyabb

(via)

 

2024.06.30.

Ezeket már olvastad?

+