MojAndroid
(x) hirdetés

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

A fény nem csak megvilágít – a természetes fény talán a legjobb a portréfotózáshoz, de ügyelnünk kell arra is, hogy miként vet árnyékot. Külünösen jó a reggeli vagy késő délutáni órákban, amikor a fény lágyabb. Ha beltérben fotózol, állítsd a modellt az ablak közelébe, vagy használj derítőt (reflektort), ami segít visszaverni a fényt az alany arcára, így küszöbölve ki a nemkívánt árnyékokat. A HONOR 200 sorozat ebben is segít, és remek balanszot teremt a fény és az árnyék között.

A fókuszon legyen a fókusz – Ügyelj arra, hogy megfelelő legyen a fókusz, és lehetőleg alanyod szemein legyen, elvégre a szemek, tekintetek a portrék legfontosabb részei. Ezzel együtt a mélységélesség is kifejezetten fontos. Szerencsére a HONOR 200 széria megoldja helyetted, de kiemelten figyelj arra, hogy alacsony rekeszértéket (f/1.8-f/4) alkalmazz, hogy a háttér elmosódjon, és alanyod kiemelkedjen a környezetéből.

A kompozíció az eredmény fele – A kép minőségére hatással van az elrendezés: ehhez jön remekül a harmadolás szabálya. Helyezd a modell szemét a kép harmadoló vonalaihoz közel, így harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb lesz a kép. Próbálkozhatsz különböző perspektívákkal is, például fotózz alacsonyabb vagy magasabb szögből, hogy érdekesebb legyen a kép.

Alanyodon múlik minden – A képed modellje értelemszerűen a fotód főhőse. Kommunikálj vele, segítsd a modellt a pózolásban és irányítsd őt. Mondd el neki, mit szeretnél látni (és ne felejtsd el megdicsérni, ha jól csinálja). Bátorítsd, hogy lazítson és legyen természetes. Az őszinte mosolyok és pillanatok mindig jobbak, mint a megjátszott pózok. Lőj akár több képet, hogy elkapd a legőszintébb mozzanatokat.

A végével még nincs vége – A kép elkészítése után kezdődhet az utómunka. Az új HONOR 200 sorozat beépített rendszerei és mesterséges intelligenciája átvállalja ezt a komplex feladatot, de ha elmerülnél a témában, használhatsz speciális szoftvereket: ezekkel finomhangolhatod alkotásaidat, javíthatsz a fényeken, a kontraszton, és eltávolíthatod a zavaró elemeket. Finoman retusáld a bőrt, de vigyázz, hogy ne legyen túl művi. A cél az, hogy a modell természetes szépsége, bája köszönjön vissza.

2024.06.20.

Ezeket már olvastad?

+