MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android 15 elérte a platform stabilitási szakaszát a Beta 3 verzió kiadásával, mivel az API-k véglegesítésre kerültek, és a fejlesztők mostantól szabadon tesztelhetik alkalmazásaikat. A Google jövő hónapban még egy bétaverziót fog kiadni az Android 15-höz, mielőtt valamikor ősszel megjelenne a végleges kiadás.

Az új kiegészítések a Beta 3-ban tartalmazzák a frissített Hitelkezelőt egy egyszeri érintéses jelszó UI-val, amely támogatja az arcfelismerést, az ujjlenyomat-olvasást vagy a képernyőzárat. Az Android 15-öt célzó alkalmazások mostantól lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyetlen érintéssel jelentkezzenek be, a korábban szükséges kétlépéses folyamat helyett.

A Google új UI lehetőségeket is bevezetett arra az esetre, ha a felhasználók véletlenül elutasítják a jelszó kérést. A felhasználók jelszó javaslatokat kapnak az automatikus kitöltés UI-ban a támogatott billentyűzeteken és legördülő menükben.

Adaptív kijelző lezárás

Jelenleg, ha elfelejted manuálisan lezárni a telefonodat, az egy beállított inaktivitási idő után automatikusan lezárja magát a “Képernyő figyelme” nevű funkciónak köszönhetően. Ez a funkció az előlapi kamerát használja, hogy lássa, nézed-e a képernyőt, és megakadályozza, hogy a Pixel telefonod a választott időkorlátozás alapján lezárja magát.

Azonban az “Adaptív időtúllépés” funkcióval a telefonod automatikusan kikapcsolja a képernyőt, ha nem használod. Ez egy érdekes kiegészítés, mivel úgy tűnik, hogy túlmutat a jelenlegi “Képernyő figyelme” kapcsolón, amely csak azt akadályozza meg, hogy a telefon magától lezárja magát, de nem kapcsolja ki a képernyőt.

Bár nem teljesen világos, hogyan működik ez a funkció, lehetséges, hogy a készüléken található hardvereket, például az előlapi kamerát és a közelségérzékelőket használja annak megállapítására, hogy használod-e a telefonodat. Ezután eldönted, hogy lezárod-e vagy nyitva tartod-e a készüléket ezen információk alapján.

Fontos megjegyezni, hogy a béta verziókat kifejezetten az új funkciók tesztelésére és a hibák kijavítására adják ki, így teljesen normális, ha egyes funkciók ebben a szakaszban még nem teljesek vagy nem működnek.

(via)

(x) hirdetés
2024.06.20.

Ezeket már olvastad?

+