MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple a múlt héten a héten tartotta fejlesztői konferenciáját, ahol bemutatta a közelgő iOS 18 és iPadOS 18 rendszereket, amelyek végleges verziói ősszel lesznek elérhetőek.

Az Apple felhasználói szabadon mozgathatják majd az ikonokat az iOS kezdőképernyőjén, de a legnagyobb újdonság az Apple Intelligence volt, amely az A17-es és az összes M sorozatú chippel működő eszközökre érhető el. Ez a személyre szabott AI eszközökről szól, amelyek segítenek a mindennapi feladatokban – például az értesítések prioritásának meghatározásában. Emellett szerkesztő eszközöket is kínál, amelyek minden alkalmazásban elérhetők, és lehetővé teszik a szövegek újraírását (több változatban), a korrektúrát vagy az összegzést. A Mail alkalmazás is kapott Okos válasz javaslatokat, valamint a prioritásos e-mailek kiemelését a beérkező levelek tetején.

Az Apple hangsúlyozta, hogy az AI “a személyes információidra és kontextusodra alapozva működik”, és képes hivatkozni arra, amit éppen nézel a képernyődön. Az Apple AI azonban “erős adatvédelemmel” jár, köszönhetően az eszközön történő feldolgozásnak – ez azt jelenti, hogy az AI tudatában van a személyes adataidnak, de nem gyűjti azokat.

Az Apple AI segítségével képeket is készíthetsz, amelyek a beszélgetéseidhez illenek, barátaid profilképei alapján. A Sketch, az illusztráció és az animáció a három stílus, amelyekben képeket készíthetsz az Apple Image Playground segítségével, amely sok natív alkalmazásba be van építve, de önálló eszközként is elérhető. Minden kép az eszközön készül el.

Nagy előrelépés várható Sirinél is, amely mindenképpen ráfért. Az asszisztens új megjelenést kapott, és ígérete szerint jobban megérti a természetes nyelvet. Siri emlékszik a beszélgetés kontextusára, és most már írhatsz is neki. Kérdéseket tehetsz fel neki az iOS funkcióiról is. Az Apple és az OpenAI közötti megállapodás is valóság, így most már elérheted a ChatGPT-t az iOS 18-ban, amelyet Siri-n keresztül érhetsz el. A ChatGPT integrálva van a rendszer szintű szerkesztő eszközökbe is.

Új telefonnal készül a HTC

A HTC ismét egy új telefon bejelentésével jelentkezett. A HTC U24 Pro 6,8 hüvelykes, 1080×2436 felbontású OLED érintőképernyővel rendelkezik, amely 120 Hz-es frissítési rátával és egy ismeretlen típusú Gorilla Glass védelemmel van ellátva. A készülékben a Snapdragon 7 Gen 3 SoC található, 12 GB RAM-mal és 256 GB bővíthető tárhellyel. Az Android 14 rendszert futtatja, és IP67-es besorolást kapott a por- és vízállóságra. A fő kamera 50 MP-es, OIS-sel és f/1.88 rekeszértékkel, emellett egy 8 MP f/2.2 ultraszéles látószögű kamera, egy 50 MP f/2 2x optikai zoom teleobjektív és egy 50 MP f/2.45 előlapi kamera autofókusszal is megtalálható rajta. Az U24 Pro ára az EU-ban 564 euró, ami nem teszi könnyűvé az értékesítést, figyelembe véve a különböző kínai márkák versenyét ezen a területen.

Érkezik az első CMF Phone

Egy kép jelent meg a Nothing CMF Phone 1-ről, amely CMF jellegzetes színében pompázik. A készülék alapmodellje Indiában 19 999 INR-be fog kerülni, amely 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet tartalmaz. Érdemes megjegyezni, hogy ez a “doboz ára”, ami azt jelenti, hogy akciók és kedvezmények révén az ár várhatóan 17 000-18 000 INR-re csökkenhet. Ez érdekes lehetőséget jelenthet az indiai piacon, különösen, hogy a készülékben a Dimensity 7300 SoC található, Android 14 fut rajta már az első naptól kezdve, és támogatja a 33W-os gyors vezetékes töltést is.

Érkeznek az infók a Galaxy S24-ről

Egy új jelentés szerint a Samsung Galaxy S24 FE pontosan ugyanazt a főkamerát fogja használni, mint a Galaxy S24, S23 és S23 FE. Ez egy 50 MP-es felbontású kamera, amely 1/1.57″-os szenzormérettel és 1.0μm pixelekkel rendelkezik. Eközben a Xiaomi 15 Pro egy 50 MP-es főkamerát fog bemutatni, amely egy 1″-os típusú OmniVision szenzort – OV50K – használ majd, ami jelentős javulás az OVX9000-hez képest, amely a 14 Pro-ban található. Az OV50K változatot az amerikai-tajvani képalkotó cég még nem hivatalosan indította el, de várhatóan követni fogja a már lenyűgöző OV50H-t, amelyet a Honor Magic6 Pro, vivo iQOO 12 sorozat és Motorola Edge 50 Ultra készülékekben láthattunk. A teleobjektíves kamera a Sony IMX882 szenzort fogja használni, amely előrelépés a régebbi Samsung ISOCELL JN1-hez képest. Az 1/1.95″-os Sony képalkotó lényegesen nagyobb, mint az 1/2.76″-os Samsung szenzor.

A HONOR pedig szerdán Párizsban bemutatta a 200-as sorozatot, amelyet a portréfotózásra hegyeztek ki, együttműködésben a Harcourt stúdióval. A legolcsóbb Honor 200 Lite modell már hivatalosan is kapható a hazai piacon, most pedig csatlakozik hozzá a 200 és a 200 Pro is. A szerdai bemutatón mi is ott voltunk Párizsban.

(x) hirdetés
2024.06.17.

Ezeket már olvastad?

+