MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube folyamatosan javul, és tartja pozícióját a világ második leglátogatottabb weboldalaként, amelyet csak a Google.com előz meg. A videós óriáscég folyamatosan fejlődik, és a YouTube funkciókísérletek keretében teszteli az újításokat, lehetővé téve, hogy kis csoportok kipróbálhassák azokat, mielőtt ezek a képességek elérnék a nagyközönséget. A legújabbak különösen érdekesnek tűnnek. Nézzünk át együtt néhányat a legmenőbbek közül.

Megjegyzés: Ezek kísérleti jellegűek, amelyeket tesztelnek. Az ilyen kísérletek nem mindig jutnak el a nagyközönséghez, mivel van rá esély, hogy ezeket a fejlesztéseket törlik.

Mesterséges intelligencia által generált élő chat összefoglalók

Nem utálod, amikor csatlakozol egy élő közvetítéshez a YouTube-on, és fogalmad sincs, miről beszél az élő chat? A Google dolgozik ennek a javításán!

A mesterséges intelligencia manapság nagy divat, és úgy tűnik, hogy a YouTube is elkezdett csatlakozni a mókához néhány apró módon. A platform most teszteli az AI által generált élő chat összefoglalókat. Többé nem kell végtelenül végiggörgetni egy csomó csevegést. Ez a funkció az AI segítségével elemzi az élő csevegést, és összefoglalót ad arról, hogyan zajlik a beszélgetés. Ezután egy kicsit több kontextussal csatlakozhatsz a beszélgetéshez.

A funkció elérhetősége: Ez az AI élő chat-összefoglalók funkció “a nézők egy kis százaléka” számára elérhető. Emellett csak angol nyelvű élő közvetítésekkel és csak “szuper aktív élő chatbeszélgetésekkel” rendelkező életek esetében fog működni. A Google azt is megemlíti, hogy nem minden országban támogatott,

Google Lens keresés

A YouTube a Google Lens keresést is teszteli a videostreaming platformon belül. A funkció a YouTube alkalmazáson belül a keresés szekcióban jelenne meg. Ha elérhető, akkor a Google Lens segítségével lefényképezhetünk egy valós tárgyat, és a Google Lens megkeresi a kapcsolódó tartalmakat a YouTube-on.

A funkció elérhetősége: A Google Lens keresés a YouTube alkalmazást Androidos eszközön használó nézők “kis százalékánál” kerül bevezetésre.

Csatorna QR-kódok

Íme egy érdekes módja annak, hogy könnyebben irányítsuk az embereket egy YouTube-csatornára: A YouTube teszteli a csatorna QR-kódokat. Ez egy nagyon kényelmes módszert kínálna a zavaros linkekre való hagyatkozás helyett. A QR-kódok online és offline is beolvashatók.

Ha a funkció elérhető egy csatorna számára, akkor a készítő a YouTube alkalmazásban a “Csatornád megosztása > QR-kód” menüpontra kattintva kaphatja meg ezt a QR-kódot. Emellett a nézők is megkaphatják, ha a csatorna oldalára lépve a “Megosztás > QR-kód” menüpontot választják.

Felhasználó által generált effektek a rövidfilmekben

Az ehhez a funkcióhoz hozzáférő alkotók sokkal személyesebbé és kreatívabbá tehetik a rövidfilmeket, mivel lehetővé teszi számukra, hogy saját effektjeiket közvetlenül a YouTube rövidfilmekbe tegyék és tegyék közzé. Ha ez elérhető a Te számodra, akkor a rövidfilmek létrehozásakor az Effektek gombon belül láthatod a lehetőséget.

A funkció elérhetősége: Ez a funkció először csak “a felhasználók kis százaléka számára érhető el”. A YouTube azonban egy kicsit egyértelműbben fogalmazott a tervekkel kapcsolatban. Azt tervezi, hogy “még ebben az évben” több felhasználó számára is elérhetővé teszi.

 

2024.06.15.

Ezeket már olvastad?

+