MojAndroid
(x) hirdetés

Egy évvel a Redmi 12 okostelefon megjelenése után a Xiaomi elhozta az utódját. Az újdonság újabb chipsetet, nagyobb RAM-kapacitást, gyorsabb akkumulátortöltést, továbbfejlesztett szelfikamerát és főleg nagyobb felbontású fő kamerát kínál.

A nagy látószögű objektív azonban elveszett, amit egyesek talán jobban értékelnek, mint a papíron magas felbontást. Az elegáns üveg hátlapi kialakítás első pillantásra megragadja a tekintetet. Négy szín közül lehet majd választani: fekete, kék, rózsaszín és arany. A Redmi 13 a fiatal, kevésbé igényes felhasználókat célozza meg, akik nem bánják, ha kompromisszumokat kell kötniük a funkciók terén, de fontos számukra a telefon ára és dizájnja.

Redmi 13: Stílusra és árra fókuszálva

A készülék IP53 minősítéssel rendelkezik, így ellenáll a könnyű vízpermetnek, például esőnek vagy véletlen vízfröccsenésnek. A 6,79 hüvelykes kijelzőn Full HD+ felbontás és legfeljebb 90 Hz-es frissítési frekvencia található. A mindennapi használathoz szükséges teljesítményt a MediaTek Helio G91-Ultra chipset és 6 GB vagy 8 GB RAM biztosítja. A belső tárhely 128 GB vagy 256 GB, amely microSD kártyákkal akár 1 TB-ig is bővíthető.

Az Android 14 operációs rendszerre épülő új Xiaomi HyperOS felület számos új lehetőséget kínál a kezdőképernyő testreszabására, továbbfejlesztett értesítéskezelést és intuitív widgeteket a könnyű navigáció és testreszabás érdekében. A felszereltség része a 3,5 mm-es audio jack, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, a széleskörű navigációs műholdak támogatása, az NFC és az FM rádió.

108 MP-es kamera a főszerepben

Az újdonság legfőbb vonzereje a 108 MP-es fő kamera, amely a 9 pixelt egyesítő technológiának köszönhetően javítja a fényviszonyokat és világosabb képeket készít gyenge fényviszonyok mellett. Ha szereted a kreativitást, számos funkció áll rendelkezésre, mint például a különböző film szűrők, mint a Vintage FilmCamera, amelyek valós idejű előnézetet biztosítanak és nosztalgikus hangulatot teremtenek. Ezen kívül a Film Frame lehetőséget biztosít különböző keretminták hozzáadására.

A telefon egy 5030 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amely több mint egy egész napos üzemidőt biztosít egyetlen töltéssel. A gyors, 33 W-os töltésnek köszönhetően az akkumulátor feltöltése nulláról 100%-ra körülbelül egy órát vesz igénybe.

Redmi 13: Elérhető színek és árak

A Redmi 13 elérhető fekete, arany, rózsaszín és kék színekben, két memória konfigurációban. A 6 GB + 128 GB változat ára 159 euró, míg a 8 GB + 256 GB változat 184,90 euróért kapható.

Versenytársak

Az új Redmi 13 versenytársa lehet például a Samsung Galaxy A15, a Honor Magic5 Lite, az Oppo A96, de még a Redmi Note 13 is, amely hasonló felszereltséget és árat kínál, ráadásul széles látószögű kamerával is rendelkezik.

2024.06.15.

Ezeket már olvastad?

+