MojAndroid
(x) hirdetés

A WWDC 2024 eseményen, amelyet az amerikai óriás Apple rendezett, érdekes hír érkezett az Android felhasználók számára is. Az iOS 18 operációs rendszerben az Apple készülékein is támogatottak lesznek az RCS üzenetek. Az iPhone tulajdonosok így mostantól az Android okostelefon felhasználókkal is chatelhetnek anélkül, hogy a kommunikációt korlátozná az SMS üzenetek használata. Erről a The Verge weboldala számolt be részletesen.

Az RCS üzenetek valósággá válnak az iPhone-okon

Eddig az iPhone és az Android okostelefonok közötti alapértelmezett kommunikációs protokoll a hagyományos SMS volt. Ezt most egy új, modern szabvány, az RCS váltja fel. Az Apple ezt a lépést évekig tartó Google és felhasználói nyomás, valamint az EU szabályozásai miatt tette meg. Az RCS lehetővé teszi, hogy a két különböző platform felhasználói például lényegesen jobb minőségű képeket küldjenek egymásnak.

Ugyanez vonatkozik a videó vagy az üzenet hosszára is. Ráadásul az RCS-üzenetekért nem kell fizetni, és az átvitelhez az internetes hálózatot használják, ezért Wi-Fi vagy mobil adathálózathoz kell csatlakoznia. Ha a címzett nem online, választhatja a hagyományos SMS-üzenet küldését, amelyhez természetesen nincs szükség internetkapcsolatra. Az Android-eszközökről érkező üzenetek üzenetbuborékjai zöldek maradnak.

Fontos azonban, hogy az elküldött üzenetek végponttól végpontig titkosítva lesznek, hogy növeljék a biztonság és az adatvédelem szintjét. Egyelőre nem tudni, hogy az iOS 18 megjelenése után rögtön az iPhone-on is bevezetésre kerülnek-e az RCS csevegések, vagy meg kell várni a következő frissítést, ami várhatóan az idei év végére érkezik.

Mit jelent ez a változás?

1. Javított Üzenetküldési Élmény: Az iPhone és az Android felhasználók közötti üzenetváltás gördülékenyebb és gazdagabb lesz, megszűnnek az SMS korlátai.
2. Magas Minőségű Média: Az RCS támogatása lehetővé teszi a nagy felbontású képek és videók küldését és fogadását.
3. Jobb Funkcionalitás: Az RCS több funkciót kínál, mint az SMS, például olvasási visszaigazolásokat és gépelési jelzéseket.
4. Szélesebb Elérhetőség Az új szabvány használata megszűnteti a platformok közötti üzenetküldési különbségeket, egységesebb élményt nyújtva mindkét fél számára.

Összegzés

Az RCS üzenetek bevezetése az iPhone-okon egy fontos lépés az egységesebb és modernebb üzenetküldési élmény felé, ami mind az Android, mind az iOS felhasználók számára előnyös. Ez a fejlesztés javítja a kommunikációt és gazdagabb felhasználói élményt nyújt, megszüntetve az eddigi SMS korlátait.

2024.06.15.

Ezeket már olvastad?

+