MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei és a Chery bemutatták legújabb alkotásukat – a Luxeed S9-et. Ez az elegáns SUV kupé közvetlen versenytársa lesz a népszerű Tesla Model Y-nak, és lenyűgöző funkciók és technológia széles skálájával büszkélkedhet versenyképes áron.

A Luxeed S9 várhatóan 2024 második felében kerül a kínai piacra. Az autó a Chery fejlett E0X moduláris architektúrájára épül, amely ismert 800V szilícium-karbid magasfeszültségű akkumulátoráról. Várhatóan az S9 osztozni fog hajtásláncán testvérével, a Luxeed S7 szedánnal, amely hátsókerék-meghajtású és összkerék-meghajtású változatokban érhető el, 288 LE és 489 LE teljesítménnyel.

A potenciális vásárlók három különböző akkumulátor-változat közül választhatnak: LFP (62 kWh), M3P (82 kWh, amelyet a CATL szállít) és NMC (100 kWh). Ez a rugalmasság a vezetési igények és preferenciák széles skáláját szolgálja ki. A CATL által gyártott M3P akkumulátorcsomag igen érdekes lehetőség. Lényegében ez egy LMFP (lítium-mangán-vas-foszfát) akkumulátor, de a CATL „terner foszfát” néven emlegeti, mivel más fémelemeket is tartalmaz. Az akkumulátor rácsszerkezetének magnéziummal, cinkkel és alumíniummal történő adalékolásával a töltési és kisütési kapacitás jelentősen javul, miközben a költségek alacsonyan tarthatók.

A becslések szerint 300 000 és 400 000 RMB (kb. 39 000 – 51 400 euró) közé eső árakkal a Luxeed S9 célja, hogy a Tesla Model Y alávágjon a kínai piacon. Ez az agresszív árstratégia és az S9 széleskörű funkciókészlete meggyőző opcióvá teheti a pénztárcabarát EV-rajongók számára.

A Huawei technológiai képességei az S9 fejlett funkcióiban is megmutatkoznak. Az autó a Huawei ADS 3.0 vezetéstámogató rendszerével van felszerelve, amely egy olyan kifinomult technológiai csomag, amely növeli a biztonságot és a kényelmet az utakon. Az S9 emellett az Xmotion 2.0 karosszériaszerkezettel rendelkezik, amelyet a kezelhetőség, a sportosság és az általános biztonság javítására terveztek. Az utastérben a vezetők a Huawei 2.0 AR-HUD-ot találják, a legújabb kiterjesztett valóság head-up kijelzőt, amely a szélvédőre vetíti a lényeges információkat.

A Luxeed S9 külső formatervét a Luxeed S7 szedán és az Aito M9 inspirálta, modern és aerodinamikus esztétikával. A vékony LED-es fényszalaggal összekötött fényszórók, a zárt orr-rész és a lejtős motorházfedél vonalvezetése jellegzetes és sportos megjelenést kölcsönöz az autónak. Figyelemre méltó, hogy az S9 tetején egy Huawei által gyártott LiDAR-érzékelő található, ami a jármű fejlett autonóm vezetési képességeire utal.

A Luxeed S9 a hagyományos autógyártók és a technológiai óriások közötti növekvő együttműködés bizonyítéka. Ez a partnerség lehetővé teszi a legújabb technológiák beépítését a járművekbe, növelve azok funkcionalitását és vonzerejét a szélesebb közönség számára. A Luxeed S9 a megfizethetőség, a teljesítmény és a fejlett technológia kombinációja, amelyet a Huawei és a Chery hírneve is támogat, könnyen lehet, hogy a Tesla Model Y félelmetes kihívójává teszi.

(via)

(x) hirdetés
2024.06.10.

Ezeket már olvastad?

+