MojAndroid
(x) hirdetés

A mesterséges intelligencia már hosszabb ideje mozgatja az okostelefonok világát, de az utóbbi időben egyre több és több gyártó támogatja az AI-t. A generatív mesterséges intelligencia egyre inkább behatol a mindennapi életünkbe, és javítja a szórakozási élményeket, valamint az okostelefonok használatát.

Az Oppo sem hanyagolja el ezt a témát, és legutóbbi sajtóközleményében bejelentette, hogy 2024-ben mintegy 50 millió felhasználó számára biztosít generatív AI funkciókat.

Az Oppo generatív mesterséges intelligenciája az olcsó okostelefonok része is lesz

A fejlett mesterséges intelligencia egyik okostelefon termékcsaládból sem fog hiányozni, ami különösen a sorozat olcsóbb készülékeinek tulajdonosai számára lesz örömteli. Az Oppo ugyanis úgy véli, hogy az AI nem maradhat a legdrágább zászlóshajó telefonok privilégiuma, hanem világszerte minél több ember számára elérhetővé kell válnia.

Első alkalommal vezetjük be a generatív AI-t minden termékcsaládunkban. Arra számítunk, hogy az év végéig körülbelül 50 millió felhasználó számára tesszük elérhetővé a generatív AI funkciókat

– mondta Billy Zhang, az Oppo tengerentúli marketingért, értékesítésért és szolgáltatásért felelős elnöke.

Az elmúlt évtizedben a vállalat több mint 5000 szabadalmat jelentett be AI találmányokra, amelyeknek mintegy 70%-a kifejezetten az AI-alapú képalkotásra vonatkozik. Saját innovációi mellett szorosan együttműködik más iparági vezetőkkel is.

Az Oppo együttműködik a Google-lal, a MediaTek-kel és a Microsofttal

A Google-lal együttműködve az Oppo Reno 12 sorozat és a következő generációs Find X zászlóshajó a Google Gemini család nyelvi modelljeit fogja tartalmazni. Ezek aztán még több innovatív és kényelmes funkciót kínálnak majd az okostelefon-felhasználóknak, mint például az AI Toolbox, köztük az AI Writer és az AI Recording Summary.

A MediaTek-kel együttműködve az Oppo és a Google is új processzorokat fejleszt, hogy növeljék a chipek tárolási és számítási hatékonyságát a jövőbeli Oppo zászlóshajó modellekben. A Microsofttal való partnerségnek köszönhetően pedig a következő generációs telefonok új funkciókkal lesznek felszerelve a hatékonyabb, pontosabb és természetesebb hang- és szövegátalakítás, valamint a számítógépek és telefonok közötti jobb AI-kapcsolat érdekében.

Az Oppo okostelefon-tulajdonosok számára már ma is számos AI-funkció áll rendelkezésre. Az AI Eraser például segít a nem kívánt objektumok egyszerű eltávolításában és a hiányzó tartalmak gyors létrehozásában. Ugyanakkor a multimodális technológiák segítenek a kreatív tartalmak egyszerű létrehozásában a közösségi médiához. Előreláthatólag az okostelefonokról az AI-képes telefonokra való áttérés hosszú távú trend lesz, amely folyamatosan változtatja majd a mobilhasználatot.

Más gyártók is fejlesztenek fejlett mesterséges intelligenciát

A Honor nemrég mutatta be AI megoldását a VivaTech 2024 konferencián, ahol bejelentette a Google Clouddal együttműködve készülő Gen-AI-t, amely a következő okostelefonjainak része lesz. A Samsung viszont új korszakot nyitott a Galaxy S24 szériával az év elején a Galaxy AI funkciókkal. Ezeket fokozatosan a régebbi készülékekhez is elérhetővé teszi, és az év végére reményei szerint világszerte 100 millió felhasználó számára teszi elérhetővé a Galaxy AI újdonságait.

 

(x) hirdetés
2024.06.07.

Ezeket már olvastad?

+