MojAndroid
(x) hirdetés

Jövő héten tartja az Apple a Worldwide Developers Conference (WWDC) konferenciáját. Az Apple várhatóan az idei eseményt arra használja majd, hogy bemutassa az összes mesterséges intelligencia projektet, amelyen dolgozik. Az AI bejelentései mellett egy új jelszókezelő alkalmazás bejelentését is várhatjuk.

A Bloomberg szerint az Apple június 10-én, a WWDC-n tervezi bemutatni a Passwords nevű alkalmazást. Ez az app képes jelszavakat generálni és nyomon követni, támogatja az ellenőrző kódokat, és a Google Authenticatorhoz hasonlóan hitelesítési alkalmazásként funkcionál.

A kiadvány szerint az alkalmazás az iCloud Keychain segítségével működik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szinkronizálják jelszavaikat és jelszavaikat az Apple-eszközök között. Ez a funkció eddig a beállítások alkalmazásban volt elrejtve, vagy akkor jelent meg, amikor a felhasználó bejelentkezik a fiókjába, de a vállalat most egy dedikált alkalmazássá alakította át. Úgy tűnik, a funkció alkalmazássá alakításának oka az, hogy a felhasználókat biztonságosabb jelszavak használatára ösztönözze, és elősegítse a készülékek adatvédelmét.

Sok más jelszókezelőhöz hasonlóan az alkalmazás is létrehoz egy listát a jelszavakról és a jelszókulcsokról. Állítólag az alkalmazás külön kategóriákra is bontja majd a bejelentkezéseidet, például fiókokra, Wi-Fi hálózatokra, jelszókulcsokra, az Apple által támogatott, Face ID-ra épülő jelszócserére és Touch ID-ra. Amikor pedig egy weboldalon belépsz egy fiókba, a Passwords automatikusan kitölti helyetted az adatokat.

Az új appok az iOS 18, az iPadOS 18 és a macOS 15 részeként érkeznek, és a hírek szerint a Vision Pro és a Windows számítógépekkel is működni fog.

Az alkalmazáson kívül a WWDC-n várhatóan az iPhone, az iPad, a Mac, a Vision Pro, az Apple Watch és az Apple TV következő operációs rendszereivel kapcsolatos bejelentéseket is láthatunk majd. Ami a hardvereket illeti, elképzelhető, hogy láthatunk valami Mac-hez kapcsolódót, de a show általában a szoftverekre koncentrál.

(x) hirdetés
2024.06.07.

Ezeket már olvastad?

+