MojAndroid
(x) hirdetés

A Counterpoint Research új jelentése szerint a Huawei adta el a legtöbb összehajtható okostelefont az idei első negyedévben (januártól márciusig). Ez elég sokkoló felfedezés, tekintve, hogy a Huawei eladásai a világ legtöbb részén mennyire jelentéktelenek voltak az elmúlt években, amióta az amerikai kormány úgy döntött, hogy elvágja a Google szolgáltatásaihoz való hozzáférését.

A legtöbb embernek a Samsung juthat eszébe, ha a hajtogatható készülékekről kérdezik, de ennek ellenére a koreai vállalatnak csak a második helyre sikerült eljutnia ugyanebben az időszakban. Mi több, a Samsung eladásai 2023 első negyedévéhez képest 42%-kal estek vissza.

A Huawei 257%-os növekedése nyilvánvalóan nagyrészt a kínai eladásoknak köszönhető, amelyek a Mate X5 tavalyi bevezetése után ugrottak meg a vállalat számára. Úgy tűnik, hogy az 5G-kapcsolatra való régóta esedékes ugrás jelentős szerepet játszott abban, hogy a kínai fogyasztók érdeklődését felkeltette a Huawei összecsukható készülékei iránt.

A Honor 460%-os növekedéssel a harmadik helyen állt a szállítások terén, de a leglátványosabb növekedést a Motorola produkálta, amely az idei első negyedévben 1473%-kal több hajtogathatót tudott eladni, mint 2023 első negyedévében. Összességében az összehajtható készülékek eladásai 49%-kal nőttek az előző évhez képest. A Honor és a Motorola növekedése elsősorban Kínán kívülről érkezett, ellentétben a Huawei-jel.

A Honor piaci részesedése az egy évvel ezelőtti 3%-ról 12%-ra nőtt az összehajtható eszközök terén. A Honor Magic V2 lett a legtöbbet szállított összehajtható telefon Nyugat-Európában 2024 első negyedévében. A Motorola globális piaci részesedése az összehajtható telefonok terén most 11%, köszönhetően a Razr sorozat erős teljesítményének Észak-Amerikában.

2024 első negyedévében a „könyv típusú” összecsukható telefonok a globális szállítások 55%-át tették ki, 2021 óta először előzték meg a kagylóhéj típusú összecsukható telefonokat. Ez azt jelenti, hogy a sorrend még ebben az évben megfordulhat, amint a Samsung kiadja a Galaxy Z Flip6-ot. A Huawei állítólag szintén egy olcsóbb, kagylóhéj stílusú összehajthatót tervez piacra dobni, míg a Xiaomi és a Honor az első flipeit készül a piacra dobni.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.31.

Ezeket már olvastad?

+