MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung a Galaxy AI elindításával mindent beleadott a mesterséges intelligenciába. A Galaxy AI a Galaxy S24 okostelefon-sorozatban debütált, és azóta számos más Samsung telefonon és táblagépen is megjelent. Egy helyen azonban a Galaxy AI még nem, mégpedig a Samsung viselhető eszközein. Talán senkit sem lep meg, hogy ez hamarosan megváltozik.

A Samsung ma megerősítette, hogy a Galaxy AI a One UI 6 Watch frissítésén keresztül érkezik a Galaxy Watch készülékekre, a Wear OS-alapú skinre, amely a legújabb Galaxy Watch-ok alapját képezi. Szokás szerint a One UI 6 Watch a legújabb Galaxy Watch-okkal fog megjelenni, amelyek várhatóan a Galaxy Watch 7 sorozatba tartoznak majd. A Samsung megerősíti, hogy a Galaxy AI a One UI 6 Watch-tal együtt érkezik, de a hardverre utalva csak annyit mond, hogy „a következő Galaxy Watch-család”. Mégis, gyakorlatilag garantált, hogy a Samsung a Galaxy Watch 7 sorozatra utal.

A Samsung azonban nem fogja megvárni a Galaxy Watch 7 bemutatóját, hogy kipróbálhassuk a Galaxy AI-t. A vállalat szerint „korlátozott számú Galaxy Watch-felhasználó” júniusban kezdődően korai hozzáférést kaphat egy bétaprogramhoz. A programban sajnos csak azok vehetnek részt, akik az Egyesült Államokban vagy Koreában élnek, és az alábbi órák valamelyikével rendelkeznek:

  • Galaxy Watch 6
  • Galaxy Watch 6 Classic
  • Galaxy Watch 5
  • Galaxy Watch 5 Pro
  • Galaxy Watch 4
  • Galaxy Watch 4 Classic

Mire számíthatunk?

A Samsung adott néhány információt arról, hogy milyen funkciókra számíthatunk. Nem meglepő módon mindegyik az egészségre összpontosít, és a legtöbbjükhöz a Samsung Health alkalmazás használata szükséges.

  • Energiamérés: Ez a funkció beolvassa az egészségügyi mérőszámaidat, mint például az alvás, az aktivitás, a pulzusszám és még sok más, hogy egyszerű képet adjon a napi állapotodról. Ez hasonlóan hangzik, mint a Garmin Body Battery és a Fitbit Readiness Score.
  • Edzésrutin: Személyre szabott edzéstervet kapsz, amely különböző módszereket kombinál valami olyanná, ami csak a Te céljadira jellemző. Más szóval, az AI javaslatai alapján zökkenőmentesen léphetsz át egyik edzésről a másikra.
  • Verseny: A futók és a kerékpárosok össze tudják majd hasonlítani a jelenlegi és a korábbi teljesítményüket ugyanazokon a szabadtéri útvonalakon.
  • Wellness tippek: Kapj motivációt és útmutatást, amely kifejezetten a te egyéni céljaidra van szabva.
  • Jobb alváselemzés: Az Sleep Score mostantól alaposabb lesz, és olyan részleteket kínál, mint az alvás közbeni mozgás, az alvási késleltetés, a légzésszám és még sok más, hogy ne csak pontosabb pontszámot kapj, hanem segítsen jobb alvási szokások kialakításában is.
  • Aerob küszöbérték (AT) / Anaerob küszöbérték (AnT) Pulzusszámzóna: Részletesebb mérőszámokat és analitikát kaphatsz a futásodról a Samsung Health által már kínált öt futási intenzitási szinten túl.
  • Funkcionális küszöbteljesítmény (FTP): A kerékpárosok mindössze tíz perc alatt kiszámíthatják FTP-jüket a teljesítmény maximalizálása érdekében. Ehhez azonban külön teljesítménymérőre lesz szükség.

Lehetséges, hogy több AI funkció is megjelenik, amikor a One UI 6 Watch stabil formában megjelenik. Egyelőre azonban csak ennyit árult el a Samsung.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.29.

Ezeket már olvastad?

+