MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube már egy ideje harcol a reklámblokkolók ellen, és azt ajánlja a felhasználóknak, hogy vagy iratkozzanak fel a YouTube Premiumra, vagy kapcsolják ki a reklámblokkolót, és béküljenek meg a platform egyre növekvő reklámjaival. A platform különböző trükköket alkalmazott, például lassításokat, visszaszámláló órákat és egyebeket, hogy minél több felhasználót rávegyen arra, hogy átugorjon a tisztességes pénzszerzési módokra. A YouTube legújabb lépése a reklámblokkolók ellen az, hogy elkezdi teljesen kihagyni a videókat, és még a hangjukat is elnémítja.

A Reddit felhasználó SDHD4K osztotta meg a YouTube legújabb taktikáját a reklámblokkolók ellen. Ha engedélyezve van a reklámblokkoló, akkor a videó lejátszása közvetlenül a videó végére ugrik, teljesen kihagyva a lejátszást.

A Reddit-poszt alatt más felhasználók is megemlítették, hogy ők is tapasztalják, hogy hiányzik a hang, vagy rögtön a végére ér a videó, ha reklámblokkolót használnak a YouTube-on. A hangerőszabályzó csúszkát beállítva vissza tudják hozni a hangot, de amint elhagyják a csúszkát, a hang ismét némává válik. Ha tehát sikerül megkerülni a videó kihagyását, akkor is hang nélküli videó élményben lesz részük.

A reklámblokkolók blokkolása macska-egér játék, bár úgy tűnik, hogy ez a probléma leginkább az Adblock Plus-t érinti. Néhány reklámblokkoló már bevezetett megoldásokat erre a problémára. A felhasználók arról számolnak be, hogy az uBlock Origin jól működik a Firefox és a Brave böngészőkön, míg mások az Opera GX böngészőt vagy alternatív klienseket, például a FreeTube-ot részesítik előnyben.

Te használsz hirdetésblokkolót a Youtube-on, vagy már előfizettel rá?

(x) hirdetés
2024.05.28.

Ezeket már olvastad?

+