MojAndroid
(x) hirdetés

A Google számos adatvédelmi és biztonsági funkciót jelentett be az Androidhoz, köztük egy sor fejlett védelmi funkciót, amelyek segítenek a felhasználók eszközeinek és adatainak védelmében lopás esetén.

A funkciók célja, hogy segítsenek megvédeni az adatokat a lopási kísérlet előtt, alatt és után – közölte a technológiai óriás, hozzátéve, hogy várhatóan a Google Play szolgáltatások frissítésével lesznek elérhetőek az Android 10-es vagy újabb verzióját futtató készülékek számára.

Az egyik új funkció a privát tárhely, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érzékeny alkalmazásaikat a telefonjukon egy külön erre a célra fenntartott területen tárolják úgy, hogy az elrejthető és külön PIN-kóddal zárható legyen.

A Google egy további védelmi réteget is hozzáad a védelemhez azzal, hogy a felhasználóknak meg kell adniuk PIN-kódjukat, jelszavukat vagy biometrikus adataikat, mielőtt megváltoztatnák az érzékeny készülékbeállításokat, például a Find My Device (Az eszközöm keresése) letiltását vagy a képernyőidő letiltásának meghosszabbítását, vagy akár a kritikus fiók- és készülékbeállításokhoz való hozzáférést.

Ez magában foglalja a készülék PIN-kódjának módosítására, a lopásvédelem kikapcsolására vagy a jelszavakhoz való hozzáférésre irányuló kísérleteket. Egy másik említésre méltó kiegészítés a gyári visszaállításra való frissítés, amely gyakorlatilag használhatatlanná teszi az ellopott készüléket.

Ezzel a frissítéssel, ha egy tolvaj visszaállítja az ellopott készüléket, nem tudja újra beállítani azt a készülék vagy a Google-fiók hitelesítő adatainak ismerete nélkül

– mondta Suzanne Frey, a Google Trust & Growth termékért felelős alelnöke.

Ezáltal az ellopott készülék eladhatatlanná válik, ami csökkenti a telefonlopásra való ösztönzést

A technológiai óriásvállalat elmondta továbbá, hogy integrál egy AI-alapú funkciót, amely képes felismerni a gyanús jeleket (pl. hirtelen mozgás) és proaktívan védi a felhasználók adatait azáltal, hogy automatikusan lezárja a készülék képernyőjét, ha azt érzékeli, hogy a telefont kikapták valakinek a kezéből, és a tettes megpróbál elfutni vagy elhajtani.

Az Android 10+ készülékekhez a lopásérzékelő zárral együtt érkezik egy Offline eszközzár beállítás is, amely zárolja a készülék képernyőjét, ha egy rosszindulatú szereplő hosszabb időre megpróbálja leválasztani a telefont.

További fejlesztések közé tartozik, hogy a készüléket elveszettnek lehet jelölni a könnyebb nyomon követés érdekében a Find My Device segítségével, és akár távolról is lezárható a telefon képernyője egy telefonszám és egy biztonsági kihívás segítségével, bármilyen eszközzel.

Ezzel időt nyerhetünk a fiókadatok helyreállítására és a Find My Device további hasznos lehetőségeinek elérésére, beleértve a teljes gyári visszaállítás parancs elküldését a készülék teljes törléséhez

– mondta Frey.

(x) hirdetés
2024.05.27.

Ezeket már olvastad?

+