MojAndroid
(x) hirdetés

A hónap elején a Samsung bejelentette, hogy előkészíti öntödéit az első 3 nm-es Exynos lapkakészlet tömeggyártására, amely a Gate All Around (GAA) dizájnt használja. Az azonban nem világos, hogy melyik chipsetről van szó. Exynos 2500 a jövő évi Galaxy S25-öshöz? Talán, de lehet az Exynos W1000 is, amely néhány hónap múlva jelenik meg a Galaxy Watch7 készülékkel.

A vállalat a jövőbe is tekint, mivel az ETNews jelentése szerint megkezdődött a munka egy 2 nm-es chipen – az Exynos 2600-on, amely a Thetis kódnevet viseli. A tömeggyártás várhatóan 2025 második felében kezdődik, hogy legyen utánpótlás a Galaxy S26 számára.

Egyes jelentések szerint a Qualcomm ragaszkodik a 4 nm-es node-hoz a Snapdragon 8 Gen 4 esetében, ami az Exynos 2500-hoz képest félvezető-előnyt jelentene. Más jelentések szerint a Gen 4-es chip a TSMC újabb, 3 nm-es node-ján (N3E) készül majd. Az Apple állítólag tavaly biztosította a TSMC 3 nm-es gyártási kapacitásának 90%-át, bár az idei évre vonatkozó kereslet csökkent, így a tervek részben változhattak.

Az idei év végére mindenesetre ez lesz a helyzet, egy tajvani hírportál azt állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 Galaxy chipeket a Samsung 3 nm-es GAA Plus (más néven GAP) csomópontján fogják gyártani 2025-től kezdődően.

A TSMC is dolgozik egy 2 nm-es node-on, de öntödéi valószínűleg az iPhone 17 Pro és néhány Mac számára gyártott chipek gyártásával lesznek elfoglalva. Az iPhone 17 sorozat 2026-ban érkezik, így 2 nm-es harcot láthatunk majd az Apple és a Samsung között.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.24.

Ezeket már olvastad?

+