MojAndroid
(x) hirdetés

Már hallottunk pletykákat és olvastunk jelentéseket az Apple összehajtható készülékeiről, bár a vállalat első készülékére nem mostanában kell számítanunk. Egy új szabadalom azonban rámutat az Apple jövőbeli összehajtható készülékeinek egyik lehetséges megkülönböztető területére.

Az Apple Insider kiszúrt egy Apple-szabadalmat, amelyet az Amerikai Szabadalmi és Kereskedelmi Hivatalhoz (USPTO) nyújtottak be. A szabadalom egy öngyógyító, összehajtható képernyővel rendelkező eszközt ír le, hozzátéve, hogy ez a laptopoktól és táblagépektől kezdve okostelefonon, monitoron át egészen a viselhető eszközökig bármi lehet. A bejelentés megjegyzi, hogy az öngyógyító anyag – amely a karcolásokat és horpadásokat gyógyítaná – vagy a teljes kijelzőt borító réteget, vagy csak annak rugalmas/hajlítható részét fedheti le.

Az Apple azt is leírja, hogyan történne a gyógyulás:

Az öngyógyító anyagrétegben az öngyógyító bevonat öngyógyítása automatikusan is bekövetkezhet (pl. amikor az öngyógyító bevonat behorpad, a bevonat anyaga külső beavatkozás nélkül is kitöltheti a horpadást). Alternatív megoldásként az öngyógyulást külsőleg alkalmazott hő, fény, elektromos áram vagy más típusú külső inger is elindíthatja vagy felgyorsíthatja.

Az Apple azt is felvetette, hogy a hő okozta gyógyulás vezetékes/vezeték nélküli töltés közben vagy előre meghatározott ütemezés szerint történhet.

Egy ismerős funkció visszatér az összehajtható korszakban?

Nem ez lenne azonban az első alkalom, hogy öngyógyító technológiát látnánk egy kütyüben. Az LG leginkább a G Flex és G Flex 2 okostelefonokon kínált öngyógyító hátlapot a 2010-es évek közepén. Ez a technológia meggyógyította a hátlapon lévő kisebb karcolásokat, bár a jelentősebb barázdákat és sérüléseket nem.

Ez mindazonáltal ügyes ötlet lenne az összecsukható telefonok képernyőinél, mivel műanyag jellegük miatt hajlamosabbak a karcolódásra, mint a hagyományos üveg képernyők. Hasonlóan az LG fent említett telefonjaihoz, feltételezzük, hogy az öngyógyító képességek nem fognak működni jelentősebb sérülések esetén.

Érdemes hangsúlyozni, hogy ez csak egy szabadalom, így nincs garancia arra, hogy az Apple ezt a technológiát beviszi egy jövőbeli összehajtható készülékbe.

2024.05.22.

Ezeket már olvastad?

+