MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Galaxy-tulajdonosok többsége nagyon szereti a One UI 6.1-et a frissítés által kínált hasznos AI-alapú funkciók miatt.  A One UI 6.1 frissítésnek azonban van egy sötét oldala is, amely eredetileg a Reddit-felhasználók figyelmét keltette fel körülbelül egy hónappal ezelőtt. Néhány Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 és Galaxy S23 sorozatú felhasználó arra panaszkodott, hogy a frissítés telepítése óta 20-30%-os csökkenést tapasztaltak a napi akkumulátor-üzemidőben.

Egy „Embarrassed-Degree45” nevű Reddit-felhasználó egy hónappal ezelőtt azt írta: „Igen, számomra jelentősen rosszabb lett, semmit sem csinálok másképp, mint korábban. Körülbelül 30%-kal több akkumulátort használ, mint korábban. Igazán csalódott vagyok, rendkívül lenyűgözött a telefon akkumulátora a 6.0-val, annyira hatékony volt. Most pedig látszólag ok nélkül kiszívja az akkumulátort.”

Érdekes módon mások azt mondták, hogy az akkumulátor élettartama javult a One UI 6.1 letöltése után, és legalább egy Redditor azt mondta, hogy az akkumulátor élettartama nem változott. Lehetséges, hogy ezek a Samsung-ügyfelek a Galaxy S23 Ultra készülékkel rendelkeznek. A SamMobile szerint ez az egyetlen 2023-as zászlóshajó Galaxy készülék, amelyet nem érintett a One UI 6.1 akkumulátor-csökkenése.

A Galaxy Z Flip 5, a Galaxy Z Fold 5 és a Galaxy S23 sorozat (az S23 Ultra nélkül) felhasználói azonban továbbra is szenvednek az akkumulátor élettartamának csökkenésétől. Vajon a Samsung kiadja a javítást erre a frusztráló és kiábrándító problémára? Jelenleg a vállalat még csak el sem ismerte, hogy van javítandó probléma. És bár a Galaxy S23 termékcsalád most kapta meg a májusi havi biztonsági javítás frissítését, nagyon valószínűtlen, hogy az tartalmazni fogja az akkumulátor lemerülésének javítását.

A One UI 6.1 telepítése után még mindig akkumulátor lemerülést tapasztaló Galaxy felhasználóknak a Samsunggal érdemes felvenniük a kapcsolatot.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.17.

Ezeket már olvastad?

+