MojAndroid
(x) hirdetés

A hónap elején a Samsung és a Synopsys közös sajtóközleményt tett közzé, amelyben bejelentette, hogy sikeresen sorozatgyártották a 3 nm-es eljárás prototípusát. A sajtóközleményben konkrétan nem szerepelt, de úgy vélték, hogy a 3 nm-es eljárást az Exynos 2500-hoz fogják használni. Egy új jelentés szerint ez a Galaxy S25-ben várhatóan megjelenő SoC esetében is így lesz.

A Business Korea jelentése azt állítja, hogy a Samsung az Exynos 2500 tömeggyártását tervezi a 3 nm-es eljárással, és a processzor a Galaxy S25 sorozatban fog megjelenni. A magazin hozzáteszi, hogy az Exynos 2500 végül felülmúlhatja a Qualcomm közelgő Snapdragon 8 Gen 4 chipjét, amely várhatóan szintén 3 nm-es eljárással készül.

Ez messze nem az első alkalom, hogy ilyen állításokat hallunk. A tendencia azonban inkább az, hogy a Qualcomm chipje erősebb, míg az Exynos energiatakarékosabb. Úgy tűnik, ez továbbra is így maradhat, mivel iparági elemzők szerint „az Exynos 2500 jobb energiahatékonyságot fog mutatni, mint a Qualcomm legújabb ajánlatai”.

A Samsung azonban várhatóan az Arm Cortex-X5-öt használja majd az Exynos 2500-ban. Azt mondják, hogy az Arm a Cortex-X5-öt a legerősebb okostelefonos CPU-vá akarja tenni a piacon.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.17.

Ezeket már olvastad?

+