MojAndroid
(x) hirdetés

Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke a vállalat pénzügyi beszámolója során megosztott néhány részletet a Switch utódjával kapcsolatban. Furukawa bejelentette, hogy a Switch utódját még ebben a pénzügyi évben bejelentik, amely 2025. március végén debütálhat majd.

A vállalat azt is bejelentette, hogy a következő hónapban, júniusban tartja Nintendo Direct eseményét, ahol a vállalat bemutatja a Switch platformra készülő címeket. Ezen az eseményen azonban nem lesz bejelentés a Switch utódjával kapcsolatban.

Ez a bejelentés az új konzol 2025 első negyedévi bejelentési ablakára utal, ami egybevág a jelenlegi pletykákkal. Február óta tudjuk, hogy a Nintendo azt mondja a játékkiadóknak, hogy a következő konzoljuk ebben az időszakban fog megjelenni.

A megjelenés és a bejelentés azonban két különböző dolog, és a Nintendo óvatosan használta a „bejelentés” szót az angol nyelvű tweetjében. Lehetséges, hogy a konzol egy későbbi időpontban lesz elérhető, miután április előtt bejelentették.

Az eredeti Nintendo Switch 2017-ben jelent meg az Nvidia Tegra X1 chipjével, ugyanazzal a chippel, amely először a 2015-ös Nvidia Tablet X1-ben jelent meg. Egyedülálló hibrid kialakítással rendelkezett, amely lehetővé tette, hogy hordozható üzemmódban vagy dokkolóba dugva otthoni konzolként is használható legyen. A Switch rendkívül sikeres lett, világszerte több mint 141 millió darabot adtak el belőle, amivel a valaha gyártott harmadik legnagyobb példányszámban eladott konzol lett.

A Switch jelenleg három modellben kapható, standard, Lite és OLED változatban.

(via)

 

2024.05.08.

Ezeket már olvastad?

+