MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Gemini és a Microsoft ChatGPT közötti mesterséges intelligencia-háború egyre fokozódik, és a pletykák szerint május 9-én egy új, ChatGPT-alapú webes keresési megoldás fog deübálni.

Egy Reddit-felhasználó kiszúrta a search.chatgpt.com domainhez tartozó SSL-tanúsítványok létrehozását. Találtak egy AI podcast házigazdától származó tweetet is, amelyen ez áll: „Search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th”, ami a lehetséges megjelenési dátumra utal. Az említett aldomain jelenleg egy rejtélyes „Nem található” üzenetet jelenít meg ahelyett, hogy 404-es vagy domain hibát dobna, ami tovább fokozza a spekulációkat.

Bár egyelőre nem tudunk több részletet, az OpenAI keresőmotor indításának ötlete stratégiai szempontból ésszerű. A Microsoft, az OpenAI egyik fő befektetője, eddig nem tudta érdemben kikezdeni a Google keresődominanciáját a Bing segítségével. Néhány hónappal ezelőtt a The Information arról számolt be, hogy az OpenAI egy részben a Bingre épülő webes keresőterméket fejleszt.

A mostani fejlemények azt jelezhetik, hogy éppen ez a termék áll közel a bevezetéshez. Az eddigiek alapján ez az új, ChatGPT-alapú keresőtermék a Google Search Generative Experience (SGE) keresőjéhez hasonlóan AI-alapú összefoglalókat és gyors találatokat biztosíthat.

Május 9-e már nincs messze, így hamarosan kiderül, mit tartogat számunkra az OpenAI. Addig is, osszd meg velünk, mit gondolsz a ChatGPT-alapú keresőmotorról.

2024.05.04.

Ezeket már olvastad?

+