MojAndroid
(x) hirdetés

A Sony várhatóan május 17-i rendezvényén mutatja be az Xperia 1 VI zászlóshajó okostelefont. Bár az elmúlt hetekben már hallottunk róla néhány dolgot, ma egy új pletyka újabb részletekkel szolgál, köztük az alább látható kiszivárgott renderekkel.

Nem meglepő módon az Xperia 1 VI a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC-jét fogja hajtani. Egy 16 mm-es ultraszéles kamerával, egy 24 mm-es fő kamerával (48 mm-es 2x optikai zoommal) és egy 85-170 mm-es telefotó zoomos kamerával fog érkezni.

Az Xperia 1 VI főkamerája támogatja majd a makrófotózást, és a Sony állítása szerint a képminőségnek vetekednie kell a “teljes méretű” kamerákéval.

A nagy forradalom a szoftverek terén érkezik majd, és miután évekig több kameraalkalmazás volt, ezúttal csak egy új kameraalkalmazás lesz, amelyet a jelek szerint a Sony Alpha sorozatú kamerái ihlettek. Az Xperia 1 VI az Alpha sorozatból kölcsönzött “emberi póz becslési technológiával” is rendelkezik majd, amely lehetővé teszi, hogy az alanyokra akkor is pontosan fókuszálhassunk, ha azok elfordulnak vagy eltakarják az arcukat. Lesz egy új Video Creator alkalmazás is, amely leegyszerűsíti a videókészítést.

Az Xperia 1 VI megtartja a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, és a hangszórók nyilvánvalóan továbbfejlesztett basszust és tisztaságot biztosítanak. A telefon hátlapja matt, textúrázott üveggel rendelkezik, és fekete és “platina ezüst” színváltozatban lesz kapható.

A kijelző sokat pletykált szélesebb képaránya állítólag 19,5:9 lesz, az OLED panel pedig a hírek szerint 1,5x fényesebb lesz, mint az Xperia 1 V-ben lévő. A panel természetesen változtatható képfrissítési frekvenciával is rendelkezik majd, 1 Hz és 120 Hz között. Az érintés mintavételi sebessége 240 Hz.

Az akkumulátor kapacitása állítólag 5000 mAh lesz, és némi beépített, továbbfejlesztett akkumulátor-egészségügy technológia látszólag négy évre hosszabbítja meg a cella élettartamát. A telefon támogatni fogja a vezeték nélküli töltést és a fordított vezeték nélküli töltést.

“Bizonyos régiókban” az Xperia 1 VI megvásárlása esetén egy év ingyenes Sony Pictures filmstreaminget kapunk, valamint akár öt IMAX videóval és DTS hanggal újramasterelt filmcímet, amelyek mindegyike a telefonra lesz optimalizálva.

(x) hirdetés
2024.05.03.

Ezeket már olvastad?

+