MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung januárban indította útjára a Galaxy S24 sorozatot, amely egy sor Galaxy AI funkciót hozott a telefonok és a régebbi zászlóshajók számára. A vállalat most tette közzé 2024 első negyedévi pénzügyi eredményeit, és úgy tűnik, hogy a jövőben is nagy hangsúlyt fektet majd Galaxy AI-ra.

A Samsung mobil és hálózati részlege 3,51 billió won (~2,54 milliárd dollár) működési nyereségről számolt be 2024 első negyedévében, a Galaxy S24 sorozat erős eladásaira hivatkozva. A gyártó rámutatott arra is, hogy a sorozat Galaxy AI funkciói is hozzájárultak az eladások növekedéséhez.

A vállalat szerint ezeket az AI funkciókat 2024 második negyedévében más zászlóshajó telefonokra is átviszi, de azt is megerősítette, hogy „továbbra is befektet a kutatásba és fejlesztésbe a Galaxy AI további bővítése és finomítása érdekében”.

A Samsung az év hátralévő részére vonatkozó jövőbeli készüléktervekre is utalt a jelentésben:

Az MX üzletág az okostelefon-értékesítések éves növekedésére törekszik, és célja, hogy a Galaxy AI meglévő és új zászlóshajó termékeire való kiterjesztése révén az összecsukható készülékekre és a táblagépekre is fenntartsa az értékesítés lendületét. A viselhető eszközök esetében a Galaxy ökoszisztéma élményét fogja erősíteni az új modellek, például a Galaxy Ring bővítésével. Az okosórák esetében az MX Business új prémium modellek bevezetésével igyekszik kielégíteni a frissítések iránti keresletet.

Más szóval, a vállalattól még rengeteg terméket várhatunk az év folyamán. Várható a Galaxy Z Fold 6, a Galaxy Z Flip 6, a Galaxy Tab S10 sorozat, a Galaxy Watch 7 termékcsalád és a már említett Galaxy Ring is.

A Samsung folyamatos befektetése a generatív AI-ba nem meglepő, hiszen ez egyre fontosabbá válik az okostelefon-iparban. A Samsung Galaxy telefonjain kívül a generatív AI funkciókat a Google, a Xiaomi, a OnePlus, az OPPO és a többi készülékben is láthattuk már megjelenni, illetve a tervek szerint megjelennek. Így logikus, hogy a Samsung több erőforrást fektetne abba, hogy új felhasználási lehetőségeket találjon ki erre a technológiára.

A megnövekedett befektetés egy olyan jelentés után érkezett, amely szerint a Galaxy S25 sorozatban a Google Gemini Nano 2 gépi tanulási modellje futna. A Gemini Nano jelenlegi verziója olyan, készüléken belüli AI funkciókat tesz lehetővé, mint a felvevő összefoglalók és a Smart Reply a Gboardban. Érdekes lesz látni, hogy a Samsung és a Google mit tud letenni az asztalra egy jóval továbbfejlesztett modellel.

(via)

2024.04.30.

Ezeket már olvastad?

+